≫ 

Radonjić: Znam stav navijača, prirodno je da se vratim u Zvezdu

Nekadašnji trener crveno-beli pričao o osećanjima prema klubu

  • 14
Dejan Radonjić Foto: Marko Jovanović

Crnogorski stručnjak Dejan Radonjić dao je jedan intervju za Sportklub u kom je priznao da je prirodno da se jednog dana vrati u Crvenu zvezdu.

Radonjić je crveno-bele vodio od 2013. do 2017. godine i najtrofejniji je trener kluba s kojim je osvojio tri ABA lige, tri Super lige i tri Kupa Srbije. Takođe, igrao je četvrtfinale Evrolige.

- U ovom trenutku kada je sezona prekinuta i kada imamo zdravstveni momenat koji je najbitniji, mislim da nije adekvatno pričati o tome. I ranije sam govorio o tome da su moja osećanja prema Crvenoj zvezdi poznata i jasna, da bi bilo prirodno da se vratim jednog dana... Znam stav navijača. Moj stav prema njima takođe je sasvim jasan i tu nema ničeg nepoznatog - jasan je Radonjić.

On se osvrnuo i na period od četiri godine koliko je proveo na Malom Kalemegdanu.

- Bilo je različitih sezona sa sistemima takmičenjima koji nisu isti. Prvih godina smo imali jedan sistem, da bi on u poslednjoj sezoni bio promenjen. U prvoj sezoni smo posle prvih deset duela otišli u Evrokup, a sledeće godine smo bili u Top 16, da bismo naredne igrali četvrtfinale Evrolige protiv CSKA, a onda smo ušli u novi sistem od 30 mečeva, nije ih moguće porediti.

- Ne treba ocenjivati sve ukupno, već praviti analizu od sezone do sezone jer objektivno postoje razlike. U nekim sezonama je bilo više utakmica, u nekim manje. Takođe, ABA liga je bila u drugačijem sistemu sa manje mečeva, pa se i to promenilo. U poslednjoj sezoni smo imali polufinale u toku Evrolige, ili finale dan, dva posle Evrolige. Nije adekvatno napraviti analizu čitavog period, već raditi to postepeno, od sezone do sezone.

Dejan Radonjić, Nebojša Ilić Radonjić kao trener Bajerna u Pioniru Foto: Marko Jovanović

Ostaće upamćena i ona polufinalna serija ABA lige protiv Partizana 2015. godine.

- Borili smo se da dođemo do tog momenta koji nas je čekao u polufinalu i finalu. Na osnovu postignutih rezultata, došlo je do toga da u polufinalu igramo protiv Partizana. Imali smo dobru sezonu u Evroligi, ušli smo u Top 16, a prethodno smo osvojii Kup. Spremali smo se za nešto što smo znali da će da dođe.

- Raspored je u najavi pokazivao da će biti tenzije. Partizan je u drugom meču napravio brejk i posle 1:1 i dva dana pauze trebalo je igrati pred navijačima Partizana. Uspeli smo da napravimo dobru pripremu i odigramo dobar meč, koji nam je omogućio da odemo u finale.

Video: Dejan Radonjić specijalni gost na Zvezdinoj utakmici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    30. april 2020 | 17:27

    Jedan je Radonja, penicilin za grobare 😂😂😂

  • Mane

    30. april 2020 | 17:48

    Radonjić Dejan!

  • vladan

    30. april 2020 | 18:13

    Odlicno resenje samo sto jos treba dovesti i 10 novih igraca. Nece Radonjic nista uraditi bez tima a tima nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA