≫ 

"Dobio bih tatu jedan na jedan": Filip Rebrača izrasta u vrhunskog asa na koledžu

Mladi krilni igrač Dakota Fajting Hoksa možda bude i bolji igrač od oca

  • 1
Filip rebrača Printskrin: Youtube/Filip Rebrača

Filip Rebrača, sin proslavljenog srpskog košarkaša Željka, student je univerziteta Severna Dakota Fajting Hoks, a odličnim partijama u elitnoj NCAA diviziji u sezoni 2019/20 skrenuo je pažnju na sebe.

On je svestan da nosi poznato prezime, ali mladi Rebrača je otrkio i da želi da gradi svoj put a u intervjuu za Sport Klub pričao je o usponima i padovima, tatinim savetima, idolima, odrastanju u NBA svlačionicama.

Sa ocem svakodnevno priča o košarci, sluša dragocene savete, ali se trudi da bude svoj.

- Pričamo bukvalno svaki dan, pogotovo posle utakmica. Pokušavam da ga slušam što više, ali odluke donosim i bez njegovih sugestija. Ukoliko bih samo njega slušao ne bih bio u situaciji da pravim svoju priču.

- Opet, stvarno bi bilo naivno da ga ne slušam jer znam kroz šta je sve prošao i kakvu karijeru je imao. Bilo bi šteta da tvrdoglavo guram po svome i da ne 'upijam' njegove dobronamerne savete.

Srpska javnost je Filipa mogla da upozna samo na video klipovima, ali na prvi pogled je jasno da kroz njega teče šampionska krv. Igra na poziciji centra, iako je sa 206 santimetara nešto niži od oca, eksplozivan je, skočan, ima brze ruke.

- Igram 'peticu', ali današnja košarka je drugačija. Kada bih igrao profesionalno mislim da ne bih bio klasičan centar. Istina je da imam slične atletske sposobnosti kao tata iz igračkih dana. Ipak, mislim da sam ja malo drugačiji profil igrača, više volim da šutnem i više igram licem ka košu. To su najveće razlike. Jedostavno, niži sam i moram da igram više licem ka košu."

Rebrača junior je s pažnjom ispratio sve tatine mečeve do kojih je mogao da dođe, a konstataciju da je fizički dominantniji od oca, spremno dočekuje.

- Video sam neke slike kada je imao 22 godine. Nije baš bio najjači. On sa 22 i ja sa 22 godine - mislim da bih mogao da ga dobijem jedan na jedan - poručio je Filip.

Lokalni mediji u Americi veličaju ga kao emotivnog lidera ekipe, napominju da je poreklom iz Sombora, ali i da je tata igrao za Detroit, Atlantu i Kliperse od 2001. do 2006. godine.

Podsećanja radi, Željko je draftovan 1994. u Sijetlu, ali je dugo igrao u Evropi, sve dok 2001. nije potpiaso za Detroit. Povrede su učinile svoje, pa se 2007. vratio u Evropu.

Filip se rodio u Italiji, neko vreme je proveo u Grčkoj, ali je živeo šest godina u Americi, između Detorita i Los Anđelesa.

Video: ILI ILI: Najbolji mladi košarkaš Evrope bira, ili Partizan ili NBA, ili Ceca ili Jeca?

(Telegraf.rs/Sport Klub)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tajfun Kv

    9. maj 2020 | 15:22

    Postovanje decko,ako mozes da "dobijes" tatu...mnogo je tvoj TATA jak,gledao sam ga mnogo puta...Kraljina!!!!Veliki pozdrav Zeljku,Grobari Kraljevo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA