≫ 

Saopštenje iz Železnika! FMP za nastavak sezone samo ako postoje uslovi: Zdravlje nam je prioritet

Panteri istakli da su svi igrač i članovi stručnog štaba negatvni na korona virus

  • 3
KK FMP

Foto: MN Press

KK FMP se oglasio saopštenjem kojim je obavestio javnost da su svi igrači kluba iz Železnika bili negativni na korona virus, nakon što su prethodno svi testirani u ambulanti sportske medicine "Vita Maxima".

- Ceo tim u kome se nalazi trenutno čak 19 domaćih igrača, obavio je sve neophodne laboratorijske testove i bris na virus Covid-19 u petak u ambulanti sportske medicine „Vita Maxima“.

Testiranje na virus Covid-19 KK FMP obavio je po svim instrukcijama nadležnih organa Republike Srbije i uz asistenciju klupskih lekara - navodi se u saopštenju, u kome se naglašava da tim mora oprezno da se uvodi u aktivnost, jer su igrači usled dvomesečnog karantina i fizičke neaktivnosti podložni povredama.

- Nakon dvomesečnog vanrednog stanja u kome su se svi članovi našeg kluba nalazili u kućnoj izolaciji, lekarski i laboratorijski nalazi pokazali su da fizioterapeuti i stručni štab KK FMP moraju vrlo oprezno da uvode igrače u trenažni proces nakon velike pauze i fizičke neaktivnosti, nekarakterisične za profesionalne sportiste u jeku sezone. KK FMP će od srede trenirati na otvorenim terenima , kako bi se ekipa postepeno uvodila u ritam do ulaska u dvoranu koji je planiran za narednu nedelju.

FMP će na raspolaganju imati sve igrače, osim Turčina Okbena Ulubaja i Australijanca Dupa Rita, koji su u svojim zemljama i priključiće se ekipi kada za to bude bilo uslova.

- Prvim treninzima prisusutvovaće svi igrači iz pogona KK FMP, osim Okbena Ulubaja i Dupa Rita koji se i dalje nalaze u svojim zemljama, Turskoj i Australiji. Oni će se priključiti timu čim to uslovi i okolnosti prouzrokovane pandemijom virusa Covid-19 budu dozvolile.

Na kraju FMP zaključuje u saopštenju da se zalaže za nastavak sezone, ali samo uz realnu proceni svih uslova, jer je zdravlje igrača prioritet.

- Naš klub ističe, što je naglasio i na zajedničkom sastanku klubova krajem aprila da se zalaže za završetak sezone na košarkaškom terenu, ali uz realnu procenu svih uslova, jer nam je zdravlje igrača u ovim danima prioritet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    12. maj 2020 | 14:32

    Ne nije ovo parodija, ovo je saopštenje kluba, ABA ligaša, koji nikada nije pobedio klub drugog ABA ligaša koji čij je isti vlasnik.

  • Oki

    12. maj 2020 | 14:16

    Neverovatno isto mišljenje imaju fmp1 i fmp2 ko da imaju istog gazdu koja slučajnost.

  • ♦️⭐⭐

    12. maj 2020 | 13:57

    Dok Fmp1 trenira Fmp 2 se necka. 🥫

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA