≫ 

Čović: Sezona se ponavlja ako se ne nastavi! Pojačanja? Pratimo Jaku, Simonovića i još 5-6 igrača

Prvi čovek crveno-belih govorio o aktuelnim temama

  • 26
KOŠARKA CRVENA ZVEZDA ČOVIC NEBOJŠA ČOVIĆ Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, gostovao je u sredu popodne u emisiji "Fokus" koja se prikazuje na TV B92!

Čović je tom prilikom govorio o nastavku sezone, odnosno o odlukama Evrolige i ABA lige.

- Ako se sezona nastavi igraće se do kraja regularnog dela, pa onda Fajnal-ejt i F4 i sve bi trebalo da se završi do 26. ili 27. jula. Ako se ne nastavi onda se sezona piše u statistiku, odnosno ponavlja se. Žao mi je, možda je to tužna vest za neke - rekao je Čović i dodao:

- I mi smo ranije bili prvi u ABA ligi u regularnom delu, pa je nismo osvojili iimali direktno mesto u Evroligi. Ali mi nismo završili ni ligaški deo, ne znamo koja su prva četiri tima. Mi ne znamo kakav je konača stav utakmice Budućnost - Zvezda. Ta odluka nije doneta.

- Pravo da vam kažem, moram reći još jednu rečenicu za koju mislim da će biti reakcija, a to je da mi ne znamo ko u skladu sa osnivačkim aktima čini Skupštinu ABA lige. Sve se zna, ali nisu donete određene odluke. I Skupština ABA je zakazana za 27. maj.

O kandidaturi Beograda za završnicu Evrolige i pričama da bi i Zvezda i Partizan mogli zajedno da je igraju sledeće sezone, Čović je rekao:

- Ja bih da Zvezda i Partizan budu u Evroligi, pa i još neki klub ako je moguće. Naš region zaslužuje dva mesta... Evroliga još meri za organizaciju, Beograd je ozbiljan kandidat. Što se tiče organizacije događaja tu nema problema, Beograd je bez premca u tome. Tu nema nikakvih mistifikacija, vidim da mnogi to povezuju sa Zvezdom.

KOŠARKA CRVENA ZVEZDA ČOVIC NEBOJŠA ČOVIĆ Foto: Tanjug/Milica Nikolić

O pojačanjima i priči da se Jaka Blažič i Marko Simonović vraćaju:

- Jaka nam je interesantan, Simonović nam je interesantan, još jednom pet ili šest igrača, ali mi ne možemo neozbiljno da trgujemo. Nije to pijaca. To su naši ljudi, koji su bili s nama, vrlo je interesantno da dođu, ali moram da vam kažem da je Evroliga dala sugestiju da se zastane sa potpisivanjem novih ugovora. Izgleda da se sprema "seleri kap" i mi nećemo da radimo ništa "ispod žita".

Inače, Čović je govorio i o priči oko povratka Dejana Radonjića, kao i o tome kako je u novembru nudio ugovor određenim trenerima koji su ga odbili.

Video: Čović: Realno je da Zvezda igra neko evropsko takmičenje, Superliga je cirkus, ne možemo da završimo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZORAN

    13. maj 2020 | 19:42

    ČOVIĆU NISI IMAO REZULTATE. KAKO TE NIJE SRAMOTA. PARTIZAN JE BIO BOLJI I ZASLUŽUJE TITULU. IDI KOD VUČIĆA I PLAČI. TOLIKO PARA JE ULOŽENO A KROZ REZULTATE NIŠTA NIJE VRAĆENO. TREBA DA TE JE SRAMOTA

  • marko

    13. maj 2020 | 19:49

    sto fudbal ne ponistite??? lepo je dule govorio plan je bio jedan klub jedna zemlja jedan grad.samo vi ste 0 za partizan u kosarci,vas niko ne zna

  • O11 PS

    13. maj 2020 | 18:59

    Samo me interesuje, da je obrnuta situacija da li bi isto to govorio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA