Druga titula s Durentom je bila odrađivanje posla: Voriorsi iskreno o zvezdi koju mnogi zovu "Zmija"

Pokrenuo je pitanje da li je zaista neophodno praviti supertimove jer onda titula nekako "treba" da "dođe sama"

  • 0
kevin durent foto: youtube/house of higlights

Predsednik i generalni menadžer Golden Stejt Voriorsa Bob Majers priznao je da druga titula sa Kevinom Durentom nije bila uživanje, već - odrađivanje posla.

Voriorsi su pre četiri godine napravili jednu od najvećih trejd bombi kada su doveli Durenta iz Oklahoma Siti Tandera i to nakon što su u finalu Zapada pobedili Tandere sa 4-3 posle preokreta od 1-3.

Mnogi su tada taj potez zamerili Durentu i prozvali ga "Zmijom", ali se upravo on 2017. i 2018. ispostavljao kao veoma važan igrač u pohodima Ratnika na titule u finalima protiv Klivlend Kavalirsa.

Ta dinamika između uživanja i odrađivanja nečeg što se očekuje je promenjena upravo između spomenuta dva finala.

- Drugi put sa Kevinom bio je osećaj kao: Pa, uradili smo samo ono što je trebalo da uradimo i to je sjajan posao. To nije bilo uživanje i radost. Siguran sam da je mnogo ljudi osećalo drugačije. Nije ničija krivica, ali prosto mislim da u svemu treba da postoji određena težina - rekao je Majers za ESPN.

Prošle godine se Durent povredio, Kavaj Lenard i ekipa Toronta su igrali odlično i preoteli su prstenje i tutlu prvaka.

KD je u međuvremenu otišao u Bruklin Netse, Voriorsi su ovu sezonu NBA lige počeli kao ekipa koja gubi i "tankuje", dok čeka povratak svojih glavnih zvezda u punoj snazi - Kleja Tompsona i Stefa Karija.

Durenta tokom čitavog tog boravka u Voriorsima nije baš "mirisao" Drejmond Grin sa kojim se Durent svađao, tim pre što su Ratnici i bez Kevina osvojili titulu 2015. godine.

Bili su na pragu još jedne, 2016, ali je upravo tada Klivlend nad Voriorsima napravio onaj spektakularni povratak od 1-3 do 4-3 u finalu za treći prsten Lebrona u bogatoj karijeri.

Video: Nole ima bolju tehniku šuta od pola ABA lige

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA