≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šok u Istanbulu, Željko Obradović otišao iz Fenerbahčea!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo nije bilo očekivano, tim pre što je saradnja sve vreme bila uspešna. Utešno za navijače žuto-crnih je što nije trajno

  • 25
Želimir Željko Obradović Foto: Marko Jovanović

Trener Fenebahčea iz Istanbula Željko Obradović odlazi iz kluba bar na godinu dana, saopštio je klub. Žoc želi da se odmori i zato je doneo ovakvu odluku.

Obradović će tako otići iz Fenera posle punih sedam godina na klupi istanbulskog kluba kome je doneo titulu prvaka Evrope 2017. godine.

Trofejni srpski trener se prošle nedelje sastao sa predsednikom Fenera Alijem Kodžom, a u poslednje vreme je bilo mnogo spekulacija u vezi sa njegovom sudbinom na klupi trofejnog kluba.

Jedni su pisali da odlazi, drugi da ostaje, klub je stalno ponavljao da on tu može da ostane koliko god želi, a Obradović je shvatio da mu je potreban odmor.

To je odlučio po povratku u Srbiju, u petak i sa svojom porodicom. Tada je i definitivno presekao i odgovor poslao upravi kluba kome je doneo prvu titulu prvaka Evrope.

- Kao arhitekta brojnih uspeha koji se pridružio porodici Fenerbahčea u sezoni 2013/2014, i doneo nam Evroligu 2017, moramo da poštujemo ovu odluku našeg cenjenog Željka Obradovića koji se zlatnim slovima upisao u istoriju kluba - navodi Fener u saopštenju.

željko obradović Foto: instagram/alxander.raskovic

Kako se dalje navodi, rođeni Čačanin će zauvek biti deo porodice Fenerbahčea zbog sreće i trofeja koje je doneo. Obradović je nešto slično uradio i pre osam godina pošto je napustio Panatinaikos.

Sa grčkim klubom se rastao 2012. godine i onda godinu kasnije preuzeo Fener. Doveo je Bogdana Bogdanovića iz Partizana i od njega napravio NBA igrača, od Nemanje Bjelice je napravio MVP-ja Evrolige, a kroz njegovo "sito" u Istanbulu je prošlo još mnogo zvezda.

Sa Fenerom je do sada osvojio četiri titule prvaka Turske, triput je bio najbolji u Kupu i isto toliko Kup predsednika uz već spomenutu titulu prvaka Evrope. Navijačima kluba ostaje nada da nije otišao trajno jer se možda posle predaha vrati baš u Fener.

Video: Obradović posle Zvezde: Ovo je moj poraz, moramo da mućnemo glavom

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    23. jun 2020 | 23:27

    Nece car da uzima manju platu i ugovor na duze vreme nego ce lepo da saceka godinu dana, da se vrati sve u normalu i da uzme koliko je i pre uzimao, prosto 😀

  • GROBARI

    23. jun 2020 | 23:22

    Andrea otisao za Italiju sa "oprostajnom" porukom na tviteru, Zeljko napustio Fener, slucajnost ili ne.. Videcemo uskoro 😉

  • Doktor Dule

    23. jun 2020 | 23:37

    Vraca se tamo gde ga srce vuce....KKP

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA