≫ 

Baskonija je šampion Španije, Barsa izgubila meč za titulu na 3 sekunde do kraja

Konačan rezultat 69:67 u korist Baskonije

  • 10
KK Baskonija Printskrin: Twitter/Liga Endesa

Košarkaški Baskonije novi su šampioni Španije, pošto su u finalnom meču završnog turnira savladali Barselonu rezultatom 69:67!

Baskoniji je ovo prva titula još od 2010. godine kada su takođe slavili protiv Barse, a ključne poene dao je Vildoza na tri sekunde pre kraja.

Prethodno je Oriola na 10 sekundi do kraja bio precizan sa linije za slobodna bacanja, ali ideja Svetislava Pešića da brani napad nije donela Barsi ništa dobro.

Baskonija je imala 67:64 u finišu meča, Oriola je s druge strane šutirao dva puta po dva bacanja, ali je promašio jedno. Takođe, Barsa je za preostale tri sekunde imala šut za pobedu kada je Higins promašio.

Pomenuti igrač je meč zavrpio sa 14 poena i bio je drugi najefikasniji i ekipi Svetislava Pešića, odmah iza Ertela koji je ubacio 21. MVP ligaškog dela Nikola Mirotić je ubacio osam, kao i Kuric, Klaver je imao četiri, Oriola i Hanga po tri, Ante Tomić samo dva.

S druge strane, Vildoza je ubacio 14, Šengelija je imao 14, Diop 10, Šilds devet, dok je Dragić imao samo tri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ssss

    30. jun 2020 | 23:12

    Evo ih grle se. Zivo me interesuje dal' ce Marka i o ovome pisati kao o Novaku.

  • Hans

    30. jun 2020 | 22:52

    Bravoooo Ivanovicu

  • gazi boraniju

    30. jun 2020 | 23:02

    svi zavrsavaju prvenstva samo se nije dalo da partizan u aba zgazi ove male i evro kupu...hahah sta je stafh od institucije,,,,tako je breeeee gaziiiiiiiiii boraniju domacu i stranu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA