≫ 

Kokoškov preuzima Fener, a bio je "plan B" Turaka: Sve se promenilo kad je Barsa dala otkaz Pešiću

Srpski selektor će uskoro i zvanično postati trener turskog kluba

  • 0
igor kokoškov Foto: Tanjug/Ap

Fenerbahče i Igor Kokoškov su dogovorili saradnju, pa će selektor našeg nacionalnog tima naslediti legendarnog Željka Obradovića na poziciji trenera turskog kluba.

Zanimljivo da je za ovakav epilog "odgovorna" i uprava Barselone zbog odluke da uruči otkaz Svetislavu Pešiću i na njegovo mesto postavi Šarunasa Jasikevičijusa - "prvog pika" Fenerbahčea da nasledi Obradovića!

Ovu informaciju imao je turski novinar Gokan German, koji je za tamošnje medije otkrio kako je došlo do dogovora Kokoškova i Fenrbahčea.

- Kada je Šarunas Jasikevičijus, koji je bio prvi izbor Fenerbahčea, potpisao za Barselonu, Fenerbahče je aktivirao "plan B" što je rezultiralo dogovorom sa Kokoškovim - kaže German, dugogodišnji košarkaški analitičar i hroničar zbivanja u evropskoj košarci.

Za navijače Fenera Kokoškov je možda rizičan potez uprave s obzirom na to da se radi o treneru koji nikada pre u karijeri nije vodio evropski klub, otud i skepsa.

- Možda tu treba staviti znak pitanja kod Kokoškova, ali kada pogledate malo bolje, u pitanju je vrhunski košarkaški trener i znalac - kaže ovaj turski novinar, aludirajući na uspeh Kokoškova sa reprezentacijom Slovenije, dvodecenijski rad u SAD, kao i činejnicu da je postavljen za selektora Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA