• 1

Skandal drma SAD: Zajonov očuh primio mito od Srbina koji je pokušao da prevari Luku Dončića

ESPN donosi detalje tog skandala

  • 1
Luka Dončić i Zajon Vilijamson

Foto: AP/Tanjug

Košarkaš Nju Orleansa Zajon Vilijamson našao se na udaru američkih medija zbog navodnog mita koji je njegov očuh Li Anderson primio u vreme kada je sadašnji član Pelikana igrao za univerzitet Djuk.

Naime, Anderson je navodno primio 400.000 evra kao vid zahvalnosti od strane Djuka preko treće strane, a ta treća strana navodno je marketinška agencija iz Kanade koju vodi Srbin Slavko Đurić.

ESPN donosi i izjavu Donalda Krejsa, preduzetnika iz Los Anđelesa, koji se bavi prikupljanjem sredstava i ulaganjima, a koji je rekao da je pristao da uloži u Đurićevu kompaniju “Maximum management group” (MMG), nakon što ga je s njim upoznala treća strana, u zamenu za procenat novca koji je bi bio generisan ekskluzivnim marketinškim sporazumom sa Vilijamsom.

Krejs je dodao da je Anderson, nakon što je Zajon potpisao ugovore sa agencijom “Creative Artists Agency” (CAA), pristao da vrati sva sredstva data porodici 2018. godine. Takođe, Krejs je napisao da je Đurić morao da iscepa sva zapise koji se odnose na plaćanje novca i ugovora između Vilijamsona i MMG.

Ti dokumenti su uključivali navodni marketinški sporazum sa MMG koji su potpisali Vilijamson i Anderson 2. maja 2019. godine kao i "pismo deklaracije" od 8. decembra iste godine u kojem su Anderson i Viljiamson pristali da Đuriću isplate 500.000 dolara pre 7. januara “za otplatu zajma koji je dao porodici 10. oktobra 2018. godine.

Klejn je rekao da je pretragom na Guglu, javlja ESPN, utvrđeno da je Đurić navodno pokušao da prevari Luku Dončića, koristeći šemu u kojoj je falsifikovao potpise Dončića i njegove majke na ugovoru.

- Potpisi na dokumentima koji su priloženi, takođe su očigledno lažni. Potpis na pretpostavljenom sporazumu između MMG i Vilijamsona ne odgovara potpisu Vilijamsona na sporazumu potpisanim sa vašim klijentima. A potpisi Anderson i Vilijamsona na “pismo deklaracije” takođe su neistiniti, što je jasno razjašnjeno činjenicom da su visoko pikselirani u odnosu na ostatak dokumenta, a postoji linija ispod ‘Z’ u imenu Viljiamsona, gde je potpis stavljen na dokument - naveo je Klejn.

Video: Luka Dončić pokazao Đokoviću šta ume s reketom

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima