NBA testirala 344 igrača, svi negativni: Sezona se po planu vraća opasnim derbijem Los Anđelesa

Asocijacija košarkaša NBA lige objavila je da u toj ligi od 344 testirana igrača od 20. jula do sada nijedan nije pozitivan na korona virus

  • 0
LA Lejkers LA Klipers Foto: Tanjug/AP

Ovo je drugi put da NBA i njena asocijacija igrača izdaju ovakvo saopštenje što jasno pokazuje da plan lige sa "NBA mehurom" ili "balonom" funkcioniše kako treba.

Svi igrači su smešteni u Diznijevom svetu u Orlandu na Floridi i ograničeno im je kretanje, a posebno kontakti te nema baš mnogo šanse da bilo ko od njih dobije virus.

- Od 344 testirana igrača na COVID-19 u NBA kampusu, od kada su rezultati poslednji put objavljeni 20. jula, nula testova se vratilo kao pozitivno - navodi se u saopštenju.

Asocijacija dalje obaveštava da se sezona stoga vraća po planu 30. jula kada će Nju Orleans Pelikansi igrati protiv Jute Džez, dok će Los Anđeles Lejkersi igrati protiv Los Anđeles Klipersa.

Sezona će se nastaviti po planu, ali na terenu neće biti baš svih igrača koji su prethodno testirani jer su se neki poput Lua Vilijamsa oglušili o pravila, otišavši u noćni klub u Atlanti.

Zbog toga je Vilijams u karantinu i propustiće prvih nekoliko mečeva svojih Klipersa. S druge strane, dobra vest je da su i srpski košarkaši koji se nalaze unutar "NBA bubble" u Orlandu zdravi . Tamo su između ostalih i Marko Gudurić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović.

Video: Bogdan Bogdanović o odlasku ili ostanku u Sakramentu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA