Gudurić igrao u razbijanju Oklahome, bitna pobeda Sparsa protiv oslabljene Jute

Memfis je bio kao na rolerkosteru

  • 0
Jazz Spurs Basketball Foto: Tanjug/AP

Košarkaši San Antonio Sparsa pobedili su Jutu Džez i ostvarili veoma važnu pobedu u borbi za što bolje pozicije pred doigravanje u NBA ligi.

Sparsi su slavili sa 119:111 u Dizni centru u Orlandu na Floridi gde NBA privodu kraju sezonu prekinutu na četiri i po meseca zbog pandemije korona virusa.

Timu Grega Popoviča je ponajviše pomogao Jakob Poeltl koji je upisao dabl-dabl u važnom meču sa 19 poena i 10 skokova, tim pre što je Austrijanac pogodio devet od 12 šuteva.

Međutim, nije bio poenterski i najefikasniji jer ga je nadmašio Derik Vajt sa 24 postignuta poena, dok je na drugoj strani Džordan Klarkson dobio šansu da se istakne sa 24 poena.

San Antonio je vodio gotovo tokom čitavog meča i u trećoj četvrtini se sa Vajtu i Poeltlu priključio i Rudi Gej sa deset poena tako da su "Mamuze" izgradile prednost od 16 poena, koju su do kraja sačuvali uz oscilacije.

Treba napomenuti da u Džezu nije bilo Rudija Gobera, prvog centra jer se odmarao, dok su Donovan Mičel i Majk Konli izostali zbog povreda, ali neko od njih možda dobije šansu 13. avgusta u istom okršaju dve ekipe.

Jazz Spurs Basketball Foto: Tanjug/AP

U drugom meču večeri, Oklahoma Siti Tander je teško poražen od Memfis Grizlisa 121:92 u meču u kom su Grizliji išli od očaja do sjaja.

Pred kraj prve četvrtine Darijus Bizli je sa oko osam metara dao trojku za 37:19 i delovalo je kao da će Oklahoma razbiti Memfis.

Međutim, Grejson Alen i Gorgi Đeng do kraja prve deonice vraćaju ravnotežu sa šest uzastopnih poena i onda u drugoj četvrtini kreće prava borba.

Thunder Grizzlies Basketball Foto: Tanjug/AP

Iz nje je kao bolji izašao Memfis koji je do poluvremena vodio tri razlike, a onda od treće četvrtine počeo da rastura Oklahomu.

Na putu do pobede najviše je doprineo Dilon Bruks sa 22 poena, šest skokova i četiri asistencije, ali su po 19 ubacili Dža Morant i Jonas Valančijunas.

Litvanac je uz to dodao i 11 skokova, a Morant devet asistencija. Naš Marko Gudurić je odigrao pet minuta i ubacio jedan šut i igrom koš+faul upisao tri poena.

Thunder Grizzlies Basketball Foto: Tanjug/AP

Video: Bogdan Bogdanović o odlasku ili ostanku u Sakramentu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA