≫ 

Pobeda Oklahome za još jednog upucanog Afroamerikanca: Kris Pol skoro zaplakao pred kamerama

Sjajan meč za egal u seriji, ali nema previše radosti kod igrača Tandera zbog tragičnog događaja u Viskonsinu

  • 0
kris pol Foto: twitter/bubbaprog

Košarkaši Oklahome i Hjustona priredili su još jedan spektakl u dvoboju za prolaz u drugo kolo doigravanja u Zapadnoj konferenciji, Tander je dobio drugi meč zaredom (117:114), pa je sada 2:2 u seriji koja se igra na četiri pobede.

Briljirao je tandem Pol-Šruder, koji je pogurao Oklahomu do trijumfa.

Nemački reprezentativac je "sa klupe" ubacio 30 poena, od toga četiri trojke, dok je iskusni Pol stao na 26 poena, ali se njegov doprinos meri i u mnogim drugim stvarima koje daje timu i saigračima.

Pol je tokom jednog tajm-auta čak kao trener davao instrukcije upravo Šruderu, na tabli mu crtao akcije, što nije promaklo kameri američke televizije.

U neizvesnoj završnici upravo su Pol i Šruder rešili utakmicu, postigli kombinovano 14 poslednjih poena za Oklahomu i definitivno im pripada sva slava sa ovog meča.

Na drugoj strani, kod Hjustona, koji je ponovo bio lišen pomoći Rasela Vetbruka, Harden je bio najefikasniji sa 32 poena. Gordon je postigao 23, a Haus 21.

Na kraju, pamtiće se i izjava Krisa Pola posle meča, više nego njegov učinak na terenu.

Pred kamerama je gotovo briznuo u plač govoreći o još jednom upucanom Afroamerikancu od strane američke policije. U pitanju je Džejkob Blejk koji je teško ranjen u Kenošiju, Viskonsin, nakon što je upucan s leđa, pa je Pol ovu pobedu posvetio njemu i njegovoj porodici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA