≫ 

Preminuo legendarni NBA Ol star igrač

Sa Portlandom je igrao dva finala NBA lige i bio je proglašen za najboljeg šetstog igrača sezone

  • 0
Kliford Robinson Foto: Guliver/y Jim McIsaac/Getty Images)

Klif Robinson NBA Ol-Star koji je igrao sa Portland Treilblejzerse i mnogo NBA timova počev od Finiks Sansa, Detroita, Golden Stejta i Nju Džersi Netsa, preminuo je u 53. godini.

- Porodica UConn Basketball žalie zbog gubitka legendarnog igrača i osobe, Kliforda Klifa Robinsona - objavio je u subotu ujutru muški košarkaški tim Univerziteta u Konektikatu. Robinson je bio bivši igrač tog univerziteta.

Robinsonov uzrok smrti zasad nije poznat.

Robinson je draftovan sa Univerziteta u Konektikatu da bi igrao za Portland Trail Blazers 1989. godine i bio je ključni igrač tokom osam sezona u kojima je tamo igrao.

- Bio je naš prvi sjajni igrač ... potekao je iz teške sredine Bafala, gledao sam ga kako se razvija kao čovek. Bio je dobar čovek, imao je sjajnu karijeru i bio je od velike važnosti za mnoge velike stvari koje su se dogodile na UConu - rekao je bivši trener Haskija Džim Kalhun.

Robinson je pomogao da Portland dođe do dva NBA finala i osvojio je nagradu za najboljeg šestog igrača lige 1993. godine, pre nego što je zaigrao za Finiks , Detroit Pistons, Golden State Voriors i Nju Džersi Nets

Jednom je izabran za Ol-stars utakmicu 1994. godine.

Video: Jokić zasuo koš Jute: Sjajno veče srpskog košarkaša u pobedi protiv Džezera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA