≫ 

Zvezda udarila na Ostoju Mijailovića: Licemer šikanirao Trinkijerija, sad "pere ruke" pred Grobarima

Crveno-beli kažu da Mijailović ne sme da priča o moralu i sukobu interesa, te da se najbolje valja u blatu

  • 35
Ostoja Mijailović, Nebojsa Covic Foto: MNPress, ATA Images

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem povodom smrti Majkla Odža, bivšeg centra tog kluba i tom prilikom Zvezda nije "zaobišla" ni KK Partizan i njegovog predsednika Ostoju Mijailovića.

U opširnom saopštenju klub sa Malog Kalemegdana tvrdi da je poslednji trening Odža snimao Novica Čičić, trener koji nema licencu za rad sa takvim košarkašima, da su u Odžovom rancu bila dva telefona na kojima su dokazi da ga je Partizan vrbovao kako bi to predstavio kao nekakvu pobedu kada ga dovede.

Isto tako, Zvezda navodi da je u danu kada je Majkl tragično preminuo, Ostoja Mijailović pobedu hteo da ozvaniči potpisivanjem ugovora.

- KK Crvena zvezda mts je u više navrata kao klub ćutao na razne neargumentovane napade pojedinaca koji su pomislili da je košarka počela da se igra od trenutka kada su oni u nju čudnim spletom okolnosti ušli.

- To su isti oni koji sa svojim "savetnicima" sada morališu na račun našeg kluba, a u danu kada je tragično nastradao Majkl Odžo, trebali su licem u lice da finaliziraju dogovor, potpišu ugovor sa Majklom Odžom i proglase nekakvu "pobedu"? Zašto taj "sportski radnik bez pedigrea" sada "pere ruke" od svega i u čemu se prepoznao? - pitaju iz Zvezde.

Tu se misli na predsednika Partizana, koga Zvezda odmah zatim i imenuje nazivajući Mijailovića "zalutalim" u košarkaški sport.

- Taj pojedinac , koji ima svoje ime i zove se Ostoja Mijailović, doskora potpuno nepoznat srpskoj javnosti u svakom pogledu. Zalutao u košarkaški sport, umesto da ćuti i uči, već mesecima od početka pandemije licemerno vodi kampanju protiv KK Crvena zvezda kako bi se dodvorio navijačima kluba koji predstavlja, i pokrio svoje velike neznanje i brojne greške - piše u saopštenju crveno-belih.

Ostoja Mijailović, Nebojša Čović Foto: Nikola Tomić, Marko Jovanović

Zvezda dalje navodi kako je Mijailović "uličarskim manirima pokušao da uvuče večitog rivala u nekakvu polemiku kako bi sticao jeftine poene kod pristalica kluba koji predstavlja i na ovakav način ga bruka".

Sa Malog Kalemegdana ironično zahvaljuju Partizanu što je prikazao finansijski izveštaj Zvezde i traže da to isto učini i Mijailović sa izveštajem sopstvenog kluba.

Ovaj izveštaj je APR ocenio kao problematičan, tako da je crno-belima ostavljeno vreme da koriguju u njemu tehničke nedostatke pre nego postane validan i dostupan javnosti.

Ostoja Mijailović Foto: MNPress

- Umesto što se bavi Crvenom zvezdom, predlažemo mu da objasni javnosti i na prvom mestu navijačima kluba koji predstavlja: kako i zbog kakvih ucena i šikaniranja "velikog sportskog radnika" a ne zbog novca, je otišao italijanski trener Andrea Trinkijeri - piše u saopštenju.

Zvezda poručuje da ne želi medijske ratove i kampanje i dodaje da u njima nije učestvovala od marta ove godine, "jer ne vode nikuda, osim u blato u kome se neki najbolje valjaju".

Predsednika Partizana, iz Zvezde nazivaju licemernim jer je među prvima čestitao Borcu iz Čačka na ulasku u prvu ABA ligu, iako je na sednici Skupštine bio protiv toga.

- O tome postoje i dokazi u vidu tonskog zapisa i stenograma sednice (koji su selektivno i u delovima iz svojih razloga i interesa pustili u javnost suprotno svim pravilima ABA lige). Toliko o obrazu i moralu.

Koktel KK Partizan, Ostoja Mijailović Foto: Nikola Tomić

- Konačno, taj koji nas već mesecima dovodi u vezu sa nekakvim sukobom interesa u ABA ligi, a ne može da nađe i ospori ni jednu utakmicu koju su KK Crvena zvezda i KK FMP odigrali do sada (inače bi to već uradio), a to nisu uradili nikada ni organi niti bilo ko iz ABA lige, šalje na adresu našeg kluba povodom kvazi “sukoba interesa” dopise KK Partizan na kome se kao potpisnik nalazi direktor kluba Dejan Kijanović, ujedno i predsednik KK Mladost iz Zemuna? Toliko i o sukobu interesa - pišu između ostalog u saopštenju iz Crvene zvezde.

Video: Čović odgovorio Mijailoviću: Da li je umetnost ili ne, procenite sami

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    2. septembar 2020 | 14:21

    Covicu,prestani da solis nekome pamet,kada svi znaju o kakvoj se licnosti radi,ono sto je Terzic u fudbalu,ti si u kosarci.

  • Severac

    2. septembar 2020 | 14:42

    Izgleda da nije bilo do Vujoševića, ovaj čovek je izgleda bolestan...Ćuti više, molim te, i učini nešto da nam pola ekipe svake sezone ne čine polutani-povratnici tipa Simonović, Štimac i sl.

  • Fuenlabrada

    2. septembar 2020 | 16:42

    A sta sad idu i po dva saopstenja iz KK Zvezda dnevno. Svaka cast. Ovo se covek bavi samo Partizanom. Ajoj Dule sta im uradi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA