≫ 

Trojka uz zvuk sirene kao nož u srce Jokića: Srbin napravio čudo, umalo sam pobedio Lejkerse, ali...

Entoni Dejvis je pogotkom u poslednjoj sekundi doneo Lejkersima vođstvo od 2:0 u seriji

  • 23

Kakva drama u drugom meču finala Zapada! Los Anđeles Lejkersi su na kraju slavili protiv Denvera sa 105:103 trojkom Entonija Dejvisa uz zvuk sirene!

Delovalo je da su Denver Nagetsi izgubljeni još tri minuta pre kraja, a onda je stvari u svoje ruke uzeo Nikola Jokić, koji nije želeo da se preda.

Na tri minuta do kraja, kada je Denver gubio sa 8 razlike, Srbin je vezao 11 poena i doveo Denver na prag pobede. Svi su je već videli, trebalo im je da sačuvaju poen prednosti na 3 sekunde pre kraja, a onda je Entoni Dejvis preko ruke Jokića pogodio nestvarnu trojku u poslednjoj sekundi za trijumf i 2:0 u seriji.

Jokić je meč završio sa 30 poena, imao je i 9 asistencija i a pamtiće se nestvarna rola u finišu meča, kada je bukvalno umalo dobio Lejkerse.

Nagetsi su drugoj utakmici finala Zapada pružili potpuno drugačiju partiju. Iako je delovalo zbog razvoja situacije u drugoj i trećoj četvrtini, da ćemo imati isti scenario kao u prvoj, kada je prednost Lejkersa samo rasla do maksimalnih 16 poena na ovom meču, Nagetsi se nisu predavali.

Uz raspoloženijeg Jokića, koji je bio mnogo produktivniji u napadu Denvera u smislu aistencija, kao i uz poenterski raspoložene Džamala Mareja i Majkla Portera Juniora, Nagetsi su uspeli da istope prednost Lejkersa do početka treće četvrtine, a u četvrtoj i da povedu posle jednog koša Mareja sedam i po minuta pre kraja.

Međutim, nakon toga su Lejkersi pogodili nekoliko bitnih šuteva za tri - Rondo, Grin, Koldvel-Poup, Entoni Dejvis, bili su precizni sa distance i omogučili su Lejkersima +8 na tri minuta do kraja meča.

Nikola Jokić, Denver Nagets, LA Lejkers

Jokić je postigao 30, Dejvis 31 poen; Foto: AP/Tanjug

Jokić je nakon toga vezao četiri poena i vratio nadu, zatim je imao otvoren šut na minut i po do kraja, ali je imao veliki promašaj. Ispravio se već u narednom napadu posle dobre odbrane imao otvorenu trojku, koju je pogodio, nakon čega je Denver došao na samo jedan poen zaostatka minut do kraja.

Lejkersi su zatim ponovo promašili svoj napad, a onda je u narednom Jokić popravio promašaj Mareja iz nemoguće situacije za vođstvo Denvera u poslednjem minutu!

Uzvratili su odmah u narednom napadu Lejkersi preko raspoloženog Entonija Dejvisa, pa je Meloun uzeo tajmaut za konačan dogovor pred poslednji napad.

Lopta je naravno išla na Jokića, koji je igrao 1 na 1 sa Dejvisom i lagano rešio tu situaciju za novo vođstvo Denvera, nakon čega je Lejkersima ostalo 20 sekundi. Denver se dobro odbranio u prvom pokušaju, ali je Lejkersima ostalo 3 sekunde. Lopta je išla na Entonija Dejvisa, koji je iz teške situacije, preko ruke Jokića uz zvuk sirene postigao trojku za pobedu.

Najefikasiji u redovima Denvera bio je Nikola Jokić sa 30 poena, uz 6 skokova i 9 asistencija, kao i 4 ukradene lopte. Iz igre je šutirao 9 od 20 (1 od 4 za tri poena), dok je sa slobodnih bacanja pogađao 11 od 12. Pored njega istakao se Džamal Marej sa 25 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Majkl Porter Junior je dodao 15 poena.

Kod Lejkersa je junak meča Entoni Dejvis bio i najefikasniji sa 31 poenom i 9 skokova. Lebron Džejms je upisao 26 poena i 11 skokova, a po 11 poena imali su Deni Grin i Koldvel-Poup.

Naredni meč finalne serije između Denvera i Lejkersa na programu je u noći između utorka i srede od 03.00.

Video: Dvajt Hauard lupio blokadu Jokiću direktno u lice i dodatno ga iznervirao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosilhka

    21. septembar 2020 | 07:19

    Bravo NIKOLA care, bravo, bravo..

  • Mira

    21. septembar 2020 | 07:20

    JOKICU, voli te tvoj Sombor

  • Rpd

    21. septembar 2020 | 05:29

    Brate mili koliko mi ih je bilo žao,borili su se lavovski protiv ovih steroidnih cirkuzanata,ali jednostavno Denver nema klupu..izadje Jokara,udje Plamli,izadje Marej udje Moris,izadje Grent udje Dozier,koji jeste solidno igrao veceras,ali morao je pogoditi ona slobodna bacanja na kraju..tesko..imaju srce ali jos nemaju iskustva...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA