≫ 

Stiže spas za prvog klupskog šampiona Evrope iz SFRJ, koji je bio pred gašenjem

Bosna je 1979. godine osvojila titulu šampiona Evrope, tri puta bila je prvak SFRJ, osvojila dva Kupa, a ima i četiri titule i tri Kupa BiH.

  • 11
KK Bosna 1975 godine Foto: MN Press

Košarkaški klub Bosna učestvovaće u prvenstvu Bosne i Hercegovine ove sezone. Prethodno se pislao da Bosna zbog finansijskih problema najverovatnije neće naredne sezone učestvovati u prvenstvu Bosne i Hercegovine, kao i da je pod znakom pitanja i opstanak kluba, a kako prenosi Klix.ba, kotizaciju za ucešće od 9.000 konvertibilnih maraka Košarkaškom savezu BiH uplatiće opština Centar i Grad Sarajevo.

Opština Centar će dati 60 posto, a Gradska uprava Grada Sarajeva 40 posto sredstava neophodnih za takmičenje Studenata u prvenstvu BiH, to je saopšteno nakon današnjeg sastanka načelnika Nedžada Ajnadžića i predsednika KK Bosna Almira Bradića.

- Poznato nam je svima s kakvim problemima ste se suočavali i s kakvim problemima se suočavate i dalje. Spremni smo se uključiti i koristim priliku da pozovem i druge nivoe vlasti da budu deo te prič, jer samo zajedno možemo napraviti neki značajan iskorak.

KK Crvena zvezda 1974 Duel Bosne i Crvene zvezd iz 1974. Foto: MN Press

- U tom smislu predlažem da se u narednom periodu pripremi Memorandum o međusobnoj saradnji, koji ce pored KK Bosna i Opšine Centar. potpisati i Gradska uprava Grada Sarajeva, kao i ostale gradske opšine i Kanton Sarajevo gde bi trajno rešili pitanje dela finansiranja Bosne - rekao je Ajnadžić.

KK Bosna je osnovana 1951. godine, a u bivšoj SFRJ bila je priznat i cenjen klub, dok je titula prvaka Evrope bila je nešto čime su se svi u Bosni i nekadašnjoj Jugoslaviji ponosili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NEmanjaZ

    30. septembar 2020 | 07:32

    Baš smo se mi ovde u Srbij uzbudili vezano za KK Bosnu. Francuzi su nekada bili vaterpola sila, ali tada se hodalo po bazenu, nije se plivao. Kakvi bre Bosanci i košarka. Vreme je pokazalo polse rasapda raspale antisrpske Jugosalvije, ko je ko u kom sportu.

  • Baca

    30. septembar 2020 | 08:11

    Ne moze nikako da bude prvi ekipni sampion u sfrj, jer je Zkk Crvena Zvezda pre njih osvojila titulu evropskog sampiona. Morate da znate osnove.

  • Bascarsija

    30. septembar 2020 | 07:39

    Gde su Radovanovic,Varajic,Pesic,da .pomognu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA