Luka Mitrović se vratio u ABA da sruši Zvezdu sa trona: Budućnost potvrdila novo pojačanje!

Podgoričani dodali iskusnog kirlnog centra u svoj roster

  • 6
luka mitrović Foto: MN Press

Bivši košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović novi je igrač Budućnosti, potvrdio je podgorički klub.

Luka se tako vraća u ABA ligu koju je kao kapiten tri puta osvajao sa Crvenom zvezdom, ukupno je proveo pet godina u klubu sa Malog Kalemegdana, posle čega je tri godine bio u Evropi.

Branio je boje Bamberga, Mursije, Manrese i Hapoela iz Jerusalima.

Sada je došlo vreme za povratak, ali ne u staro jato, već u jednog od najvećih rivala Zvezde za ABA tron - Budućnost. Podgoričani su na svom sajtu objavili da je Mitrović novi igrač tog kluba uz kratak osvrt na njegovu karijeru.

- Luka Mitrović, dvadesetsedmogodišnji krilni centar, novi je košarkaš Budućnost Volija. Luka Mitrović je rođen u Novom Sadu a visok je 204cm. Karijeru je počeo u Hemofarmu iz Vršca za koji je nastupao dvije sezone. Iz Hemofarma je prešao u Crvenu Zvezdu za koju je nastupao od 2012. do 2017. godine. U sezoni 2017/18 prešao je u Brose Basket koji je tada trenirao Andrea Trinkijeri. U januaru 2019. godine je potpisao za Mursiju do kraja sezone. Sezonu 2019/20 je takođe proveo u Španiji ali u drugom klubu – Baksi Manresa. U Manresi je postizao 8.4 poena uz 3.9 skokova i 1.9 asistencija. Nakon pauze uzrokovane koronom, Mitrović je potpisao za Hapoel Jerusalim za kraj sezone u Izraelskoj ligi. Na NBA draftu 2015. godine je izabran sa 60. mjesta od strane Filadelfije. Osvojio je 3 titule ABA Lige, 3 puta je bio šampion Srbije i 4 puta Kup Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    21. oktobar 2020 | 15:51

    Čudno da i ovaj otpad nije završio u Partizanu da bude još jedna bomba.

  • pit bull

    21. oktobar 2020 | 15:14

    Isto kao i Danga u patlidzanu,tako ce i ovaj panj da zavrsi kod milogoraca.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    21. oktobar 2020 | 14:28

    Сви да се скупе, да изаберу најбоље,(из пртзн тешко да би неко и ушао у такав тим), па да се супротставе Звезди, и опет би били на -10-15. Овако појединачно су нама лакши спаринг партнери и загревање за ЕЛ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA