"Momci, nismo pametni, prilagodite se nivou Evrolige!" Obradovićeva oštra kritika posle Bajerna

Realno, malo čime može da bude zadovoljan osim igre u odbrani Voldena i Jagodić-Kuridže

  • 17
Saša Obradović Foto: MN Presss

Trener Crvene zvezde Saša Obradović bio je vrlo nezadovoljan načinom na koji je njegov tim završio meč protiv Bajerna iz Minhena u Evroligi.

Zvezda je izgubila od nemačkog predstavnika sa 74:59 u "Audi domu", ali je zapanjujuće to što Bajern nije odigrao ništa specijalno. Naprotiv, u timu Minhena su najbolji bili Vajler-Bab i Boldvin sa po 15 poena, ali polovičnim šutem iz igre.

Bajern napadački nije blistao, ali je u završnici s nekoliko trojki i prelomnih šuteva Vladimira Lučića "sravnio" Zvezdu serijom 13:0.

- Zaslužili su da pobede. Nažalost, imali smo svoje šanse, ali kao i u mnogim drugim evroligaškim utakmicama, morate da budete pametni. Protiv Himkija, samo smo ih pustili. Protiv Žalgirisa faul, nije faul. Ovde isto - rekao je Obradović posle meča.

Obradović konstatuje i da će njegovi igrači morati da se prilagode ovom nivou košarke, naglašavajući da će morati da traže bolja i pre svega jednostavnija rešenja u ofanzivi.

- Napadački u poslednjoj četvrtini nismo dobro iskoristili faulove. Iskusan tim kao Bajern to može da "namiriše". Ako im treba koš, oni ne pucaju spolja, nego idu u reket ili na liniju penala. Pronađu otvorene igrače u takvim situacijama. Ovo je proces učenja, ljudi definitivno moraju da se prilagode ovom nivou košarke - naglasio je Obradović.

Video: Saša Obradović prvo dobio tehničku, a onda i isključenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mms

    7. novembar 2020 | 00:00

    Bajern nije iskusan.Postoje od 2010godine sine !!!Koje iskustvo imaju manje usceca u Evroligi cak i od vas

  • ckalja

    7. novembar 2020 | 08:13

    Ne placi dovesce ti covke Lebrona, cuj ga Bajern ima iskustva

  • Sasa Rajković

    7. novembar 2020 | 00:05

    Kakav je trener Obradović? Šta je osvojio sa bilo kojim klubom? Sa ovakvom ekipom on mora da kida. Definitivno Lazić se šlepa godinama u EL, kao što se njegov trener šlepao u Yu reprezentaciji. Bio je 12-ti igrač, da se kaže da i zvezda ima reprezentativca. Pre njega Zoran Radović...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA