≫ 

Marina Maljković "odgovorila" Milici Dabović: Evo zašto je Amerikanka dovedena da bude plej Srbije!

Selektorka dala odgovor na to zbog čega je Ivon Anderson dobila priliku da nosi dres

  • 25
Milica Dabović, Marina Maljković, Ivon Anderson Foto: MN Press, fiba.basketbal

Velika bura digla se u Srbiji posle rasističkog komentara Milice Dabović na račun Ivon Anderson, američke košarkašice koja nastupa za Srbiju. Anderson je imala sjajnu rolu u dve kvalifikacione utakmice protiv Litvanije, a posebno protiv Turske, gde je bila igrač utakmice i najzaslužnija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Time je pokazala da je selektorka Marina Maljković bila potpuno u pravu što joj je dala priliku da ponese dres sa nacionalnim grbom. Lepo je bilo videti i da javnost ne podržava nikakvu vrstu rasizma, pa je komentar Milice Dabović, gde se pita "kako je moguće da Amerikanka, i to crnkinja igra za Srbiju", naišao na ozbiljne osude srpske javnosti.

Ovako je Marina Maljković odgovorila svima koji su bili skeptični zbog toga što je Ivon Anderson u reprezentaciji.

- Sarađivala sam s njom u Galatsaraju u Turskoj i potpuno isti osećaj me vodio kao i kada sam dovela Danijel Pejdž u reprezentaciju, koju sam isto pre 2015. godine i onog našeg zlata i pre odluke da je dovedem pratila dugi niz godina. Kada sam videla da na toj poziciji prosto ne postoji Srpkinja koja je bolja ja sam dovela Danijel Pejdž. Sada je identična situacija sa Ivon Anderson.

Ivon Anderson Ivon Anderson u dresu Srbije; Foto: fiba.basketbal

- Košarkašica koju sam poznavala, košarkašica koja dolazi iz košarkaške porodice, otac je poznati trener. Neko ko ima neverovatnu volju za radom, neko ko je uporan neko ko je dobar u biti i čiji stil igre i nesebičnost mogu da se uklope u reprezentaciju Srbije. Potpuno sam bila sigurna u svoju odluku čim mi je ona pala na pamet i čim je ona oberučke prihvatila poziv da zaigra za reprezentaciju“, otkrila je selektorka

To nije kraj pojačanjima za nacionalni tim, ističe selektorka. U narednim mečevima za Srbiju će zaigrati devojke srpskog porekla rođene u inostranstvu. Na njihovom skautiranju i dovođenju u nacionalni tim selektorka je marljivo radila.

- Uvek idemo dalje. Jako burno leto za žensku košarkašku reprezentaciju Evroppsko prvenstvo u junu, već u julu Olimpijske igre. Malo li je? Još jednom ću proći sve naše košarkašice, puno očekujem od tih naših košarkašica koje su rođene u Americi ili Australiji a koje su uzele srpski pasoš u skorije vreme.

- Mnogo sam radila na tome da te devojke igraju za našu zemlju, uspela sam u tome i mislim da Srbija ima šta da pokaže na ta dva takmičenja. Mislim da ćemo dolaskom Ivon i sa tim devojkama popraviti naše nedostatke - završila je Maljković.

Video: Genijalne reakcije Milice Dabović u emisiji ILI ILI

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam

    16. novembar 2020 | 18:47

    Milica se obrukala sa onim momko.hrvatom narkomanom tako da ona bolje da zacepi

  • Toma

    16. novembar 2020 | 17:34

    U potpunosti je u pravu nasa odlicna trenerka Maljkovic. Brate, imala je od koga i da nauci o kosarci od oca koji je trenerska svetska legenda!! A, ta Dabovicka, nije losa kosarkasima, naprotiv, ima znanja!! Ali, nema dovoljno elementarne kulture?! Nije kasno da se edukuje, i da nikada vise ne pomene rasizam.?! Ne zato sto je neko po boji drugojaciji, vec da shvati da boja ne igra, vec mozak?!

  • Zoki ZH

    16. novembar 2020 | 20:16

    Devojka igra srcem i bori se kao da su joj preci Srbi. Niko je nije naterao da igra za Srbiju, drage volje je prihvatila i hvala joj na tome!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA