≫ 

Hrvati su već na Eurobasketu, pobedili su sve utakmice u kvalifikacijama!

Selekcija naših komšija lako savladala Šveđane u Istanbulu

  • 2
miro bilan

Foto: twitter/FIBA

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobedom nad Švedskom 87:72 izborila je plasman na Eurobasket 2022. godine.

Nakon četiri kola u grupi D Hrvatska ima sve četiri pobede i prva je izborila prolazak u konkurenciji Turske, Holandije i Švedske.

Do kraja kvalifikacija hrvatske košarkaše očekuju utakmice s Turskom i Holandijom, ali one će biti samo za prestiž, jer više nema ni teoretske šanse da ostanu bez jednog od prva tri mesta koja vode na Eurobasket.

 

Hrvatski košarkaši pružili su još jednu dobru partiju u Istanbulu, gde su pre dva dana porazili selekciju domaćina Tursku.

Švedska je pružala otpor na početku susreta, ali Hrvatska preuzela kontrolu polovinom prve četvrtine. U prvih deset minuta istakao se košarkaš Splita Pavle Marčinković, koji je ubacio 9 poena (trojke 3/3).

Prednost od šest poena nakon prve četvrtine do poluvremena je narasla na 17 koševa (48-31) i tu je već bilo jasno kome ide pobeda.

 

Hrvatska je bila vrlo dobra u šutu za tri poena, prvo poluvreme je trojke gađala 50 posto (9/18), a uz Marčinkovića precizni su bili i Roko Rogić te Filip Krušlin. U nastavku Hrvatska je rutinski kontrolisala meč i održavala dvocifrenu razliku te je na kraju slavila s 15 koševa viška.

Kod Hrvatske najbolji je bio Marčinković s 20 poena i 8 skokova, Miro Bilan upisao je 12 poena i 10 skokova, Željko Šakić 14, a Filip Krušlin 9 poena.

Ekipu Švedske predvodio je Denzel Andersson s 22 poena.

Važan iskorak ka Eurobasketu napravila je iDanska, koja je u uzbudljivoj utakmici porazila Češku 71:70.

Apsolutni junak utakmice bio je Ilfe Lundberg sa 38 poena, a podsetimo da je reč o igraču koji je dva dana ranije bio najzaslužniji i u senzacionalnom trijumfu protiv Litvanije, takođe u Kaunasu.

Litvancima je ubacio 28 poena.

Danci posle četiri utakmice imaju skor 2/2, koliko ima i Litvanija, dok su Belgijanci prvi sa učinkom 3/1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA