Kari pregovara sa Golden Stejtom o novom ugovoru: "Hteo bih da igram do 40. godine"

Trideset dvogodišnji Kari namerava da igra još dugo u istom dresu

  • 1
Stef Kari Foto: AP/Tanjug

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Stef Kari seo je za sto sa upravom kluba i razgovarao o produžetku saradnje sa franšizom iz Kalifornije. Golden Stejt se nada da Kari ostaje, a i Stef bi da karijeru završi u dresu "Ratnika".

- Za sada je sve na stolu. Naravno da sam potpuno posvećen i tako je, kako je. Razume se da moram da uradim najbolje za mene i tim i zato razgovaramo. Blagosloven sam što sam u toj pozicji gde mogu da kažem da stvarno verujem u to i samo treba da pustimo da stvari izađu kako bi trebao i tu smo trenutno - rekao je Kari, a prenosi "Sports Ilustrated".

Kari je potpisao petogodišnju saradnju sa Voriorsima vrednu 201 milion dolara jula 2017, a SI javlja da će od 2022. moći da mu ide ugovor dug tri godine i vredan 156 miliona dolara.

Za sada je samo poznato da će dve strane imati vremena do 21. decembra da privedu pregovore kraju i potpišu novi ugovor.

Kari koji već ima 12 godina NBA iskustva u Golden Stejtu, namerava da igra duže od svog oca (16 godina), ali je napomenuo i da će morati da sluša svoje telo.

Poslednjih sezona je imao problema sa povredama, zbog čega su i Voriorsi ispali iz slike najboljeg tima lige koji je od 2015. do 2019. osvojio tri prstena i pet puta igrao finale.

- Hoću da igram na nivou na kom mogu i nadam se da ću biti u istoj poziciji da završim karijeru svojom voljom. Šta god to značilo, ali uzdam se da će biti bliže 40. godini - rekao je Kari.

Video: King Džejms doneo prsten u Los Anđeles, Lejkersi su šampioni NBA: Pogledajte slavlje nakon pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA