Filipovski posle plasmana u TOP 16: Ne razmišljamo o pojačanjima, Veličković igrao sa jednom nogom

Trener crno-belih priznao i da je Rašon Tomas preopterećen

  • 1
Sašo Filipovski Printskrin: Youtube/BC Partizan TV

Partizan je u sredu veče pobedio turski Bahčešehir reuzltatom 88:75 za drugu fazu Evrokupa, te otuda i ne čudi zadvoljstvo na licu trenera crno-belih Saša Filipovskog!

Ne samo zbog pobede, već i zbog igre kompletnog tima koji, doduše, jeste malo oscilirao.

- Tu sam tek mesec dana. Odigrali smo mnogo mečeva, ali važno je da smo probili led. Vremenom ćemo, nadam se, da igramo opuštenije i tečnije, s manje padova. Još igramo malo nervozno, jer smo izgubili poslednje dve utakmice na poen i bili pod pritiskom pošto nam je pobeda obezbeđivala plasman u Top 16 - rekao je Filipovski posle meča i dodao:

- Bahčešehir nije loš tim, dobili su Huventud, u Kazanju su izgubili na jednu loptu. Imaju neke odlične igrače. Za nas je važno da smo našli put do pobede. Oni su igrali opušteno, što se vidi i u čak 52 odsto uspešnosti u šutu za tri poena. Srećan sam zbog pobede, sada nastavljamo da se borimo za što bolju poziciju u Evropi, a u ABA ligi idemo utakmicu po utakmicu.

Poručio je Filipovski da klub ne razmišlja o pojačanjima.

- Znate već da je teška situacija, finansijski i sa virusom. Sa ovim igračima koji imaju ugovore daćemo maksimum. Kažem, imaju ugovore, pa ne može da se baca novac u ovoj situaciji. Ali i igrači se trude. Pokušavamo da nađemo pravi put. Ne razmišljamo o pojačanjima.

Priznao je trener crno-beli i da je Rašon Tomas, koji je Turcima ubacio 18 poena, preopterećen.

- Tražićemo na poziciji četiri više solucija, jer je Rašon u poslednjim utakmicama preopterećen. Bori se. Kapiten Veličković je probao, igrao sa jednom nogom, uzima tablete za bolove, hoće da pomogne. Miku nismo imali dugo zbog povrede i bolesti. Tek je jedan trening odradio, polako se vraća. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    10. decembar 2020 | 10:19

    Ma stace ti pojačanja cilj je ispunjen ušli smo u drugu fazu takmičenja i bicemo6-7 u ABA ligu i to je to jer da se htjelo nešto vise zadržali bi trikinerija kao trenera a i takvo je naređenje dokle sme partizan da dodje na tabelama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA