≫ 

Zvezda čeka Valensiju bez Koloma: Valensija odugovlačila sa ispisnicom, šansa za Uskokovića?

Crveno-beli imaju pet uzastopnih poraza u Evroligi

  • 13
kino kolom Foto: MN Press

U igri Crvene zvezde definitivno nešto ne štima ove sezone. Toliko puta su se crveno-beli našli u situaciji da u rukama imaju dobijen meč, da bi nakon toga sve prosuli u poslednjih nekoliko minuta.

I tako deluje kao da u jednom delu utakmice igra Doktor Džekil, a u drugom Mister Hajd. Nikome nije u potpunosti jasno zbog čega dolazi do tako naglog pada u koncentraciji kod crveno-belih u određenim delovima susreta, a naročito pred sam njegov kraj.

Ceh loših partija u međuvremenu je platio Tejlor Ročesti, kojem se Zvezda zahvalila na saradnji i nije produžila ugovor. U zamenu za njega došao je Kino Kolom, koji će debi u dresu kluba sa Malog Kalemegdana imati baš protiv svoje bivše ekipe – Valensije.

Ono što se navijači Crvene zvezde pitaju pred večerašnji susret jeste koliko Kino Kolom može da promeni u igri beogradske ekipe? Stoji da će sa sobom doneti veliki kvalitet i iskustvo, jer pomenimo da je reč o igraču koji je sa Špancima prošlog leta osvojio titulu šampiona sveta u Kini.

Možda će upravo kombinacija dva bivša igrača Valensije na perimetru doneti poboljšanje, jer Kino Kolom i Džordan Lojd imaju iskustva u igri zajedno, ali će biti potrebno vreme kako bi njih dvojica „klinuli“ i sa igračima na centralnim pozicijama. Jer, i tu smo u poslednje vreme videli prilično nekonstantne partije pojedinih igrača. Ipak, Kolom neće moći da debituje protiv Valensije, jer je njegov bivši klub odugovlačio sa ispisnicom, čime ga je sprečio da zaigra protiv njih večeras.

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Zvezdu u trci za plasman među najboljih osam večeras ostavlja samo trijumf, ali je i samim navijačima jasno da će to biti izuzetno teška misija. Zbog toga ne bi bilo čudno da nakon ove nedelje u dresu crveno-belih u Evroligi vidimo i mlade srpske košarkaše, poput Alekse Radanova, Alekse Uskokovića i Boriše Simanića. Zapravo, to bi možda bio Zvezdin zalog za budućnost, jer bi pomenuta trojka stekla dodatno samopouzdanje i iskustvo igranja u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju.

A što se tiče večerašnjeg meča, Zvezda će imati mnogo posla na svim krajevima terena. U reketu će vrebati sjajni Bojan Dubljević, sa perimetra će morati da se vodi računa na trojke Klemena Prepeliča, dok će tu biti i poznato lice u vidu Nikole Kalinića.

Trener Crvene zvezde, Saša Obradović je istakao da Valensija neće biti nimalo laka prepreka, a kao glavni njihov adut ističe odličan šut.

- U pitanju je jedan od najtalentovanijih timova u Evroligi. Značajno su se uzdigli ove sezone i imaju visoko postavljene ciljeve. Doveli su Vilijamsa, Kalinića, Hermansona, Prepeliča... Odigrali su odličan meč u Pireju i dolaze u Beograd u dobroj atmosferi. Sjajni su šuteri, igraju veoma brzo i moraćemo da pronađemo odgovor za to u odbrani. Individualno, svi poseduju kvalitet – rekao je strateg kluba sa Malog Kalemegdana.

Meč počinje u 19 časova, a sudiće ga trojka koju čine Luiđi Lamonika iz Italije, Marčin Kovalski iz Poljske i Amit Balak iz Turske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    18. decembar 2020 | 12:12

    Valensijo, puni projekat.

  • PAOK

    18. decembar 2020 | 12:08

    Neko 🏆 Evrope, a neko 🍄 Zeleznika i okoline, i prvak top 16 faze, ahahaaaa... 😂😂😂

  • Blok 2

    18. decembar 2020 | 12:06

    Vi ste samo mala bivsa komsinica sampiona Evrope.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA