≫ 

Bruka Partizana protiv Krke i korak dalje od Top4, crno-beli imali 2/24 za tri poena u Novom Mestu

Težak poraz Beograđana

Košarkaši Partizana ubedljivo su poraženi u 11. rundi ABA lige od Krke 69:50 u Novom mestu i tako sebi znantno umanjili sebi šanse da se nađu u Top4 ekipe regionalnog takmičenja. Crno-beli su u ovom susretu imali čak 2/24 šut za tri poena i tokom skoro čitavog meča nisu uspeli da se spuste ispod dvocifrene razlike.

Crno-beli su očajno ušli u susret, a efekat loše igre pojačala je druga strana koja je trojkama i vrhunskom odbranom stekla vrlo brzo dvocifrenu prednost. Amerikanac Kamfor je u prvih tri minuta imao već 3/3 sa linije za tri poena, a u isto vreme slovenačka ekipa je dozvoljavala Partizanu da šutira iz daljine što nije bilo korišćeno na pravi način.

Svi poeni beogradske ekipe dolazili su isključivo teškom mukom i iz reketa ili sa slobodnih bacanja. Ukoliko je postojala svetla tačka u tim momentima, onda je to bio Rašon Tomas koji je odigrao nekoliko napada dobro u defanzivi, te zatim i poentirao.

Nije to dalo prevelikog impulsa Partizanu koji je do poluvremena bio 15 poena u zaostatku, a kada možemo reći da je i dobro prošao (gubio je i -18), onda je jasno kakvo je poluvreme bilo iza izabranika Saše Filipovskog.

Nije poznato šta je strateg crno-belih rekao svojim izabranicima u svlačionici, ali šta god da ih je uputio, oni to nisu dobro primenili na terenu. Odbrana se igrala dobro, ali sve što je proisteklo iz nje, prosuto je greškama u ofanzivi. Bio je momenat da se Partizan približi na jednocifrenu razliku, ali je Krka trojkama ponovo otišla na +18.

Ništa se drugačije nije dešavalo ni u drugom poluvremenu, samo što je procenat promašenih šuteva za tri poena rasao. Krka je dobro odradila pripremu za ovaj duel, odlični su se snašli na obe strane terena, održali visoku razliku tokom celog duela i trijumfovali krajnje zasluženo.

Na kraju, najbolji strelac crno-belih bio je Mekintajer sa 12, Zagorac je ubacio devet, a Tomas sedam poena. Kod slovenačkog predstavnika, sjajan meč je odigrao Kamfor sa 16 poena, a ispratio ga je Stipčević sa tri poena manje.

Krka - Partizan 69:50 (22:10, 17:14, 13:8, 17:18)

Krka: Medved, Stergar 2, Kemfor 16, Stipčević 13, Vrabac 9, Barič 8, Kosi 8, Škifić 5, Lapornik 4, Rebec, Vučetić 4, Milovanović.

Partizan: Mika 6, Mekintajer 12, Zagorac 9, Pejdž, Dangubić, Gordić 3, Jaramaz 4, Veličković, Janković 5, Tomas 7, Triufnović 2, Mozli 2.

Standings provided by SofaScore LiveScore

KK KRKA - PARTIZAN Aba liga Foto: Aba-liga.com/Krka/Drago Perko

Tok utakmice:

4/4

10. minut (50:69) - Samo još jedan promašaj za tri poena crno-belih. Kako su počeli, tako su i završili duel.

9. minut (50:67) - Pravi Zagorac korake i donosi novu priliku Krki, te Vrabac polaže bez otežavajućih okolnosti. Ipak, mini serija Partizana od četiri poena.

8. minutu (46:65) - Nešto efikasnija sekvenca sa obe strane. Partizan se blago približio i spustio razliku ispod 20 poena.

7. minut (41: 61) - Pokušavaju crno-beli presingom u ranoj fazi napada, ali imaju igrači Krke rešenje i za to.

6. minut (39:59) - Krađa lopte, a onda i 2+1 za Zagorca. Odmah kazna u vidu nove trojke, druge Stipčevića.

5. minut (36:56) - Skupljaju lične visoki igrači Krke, ali i dalje drže bedem u reketu. Sada Zagorac pogađa samo jedan penal, ali Slovenci ne kažnjavaju.

4. minut (35:56) - Partizan je na pet posto šuta sa distance. Mekintajer je pogodio jedno od dva slobodna bacanja.

3. minut (34:56) - Novi tajm-aut Filipovskog. Zagorac ponovo promašuje za tri poena, trebaće čudo beogradska ekipa izbegne poraz u Sloveniji.

2. minut (34:54) - Mladi Trifunović iz okreta dolazi do polaganja i tako postiže prve poene za Partizan u poslednjoj deonici. Vrabac uzvraća istom merom.

1. minut (32:52) - Pun reket Krke znači samo jedno - šut sa distance koji apsolutno nikako nije radio. Sreća je što slovenački predstavnik takođe ne igra u dobrom ritmu.

3/4

10. minuta (32:52) - Tehnička Rašonu Tomasu samo je ogorčila situaciju koja se ogledala u razlici od 20 poena u Novom mestu.

9. minuta (32:51) - Nema Partizan ideju i dalje u napadu. Nema je ni Krka, ali izmišlja dva poena.

8. minut (32:49) - Kemfor uspešan sa linije za slobodna bacanja, a onda isti film ali režija Nemanje Gordića koji je promašio oba na drugoj strani.

7. minut (32:47) - Konačno trojka za Partizan! Gordić je egzekutor. Već u narednom napadu crno-beli su ispunili bonus. Doleteo je Mozli niotkuda i rampom dao novu nadu Partizanu.

6. minut (29:47) - Sve što se radilo dobro u odbrani, ofanziva je anulirala - Partizan za sada nema recept za Krku koja je došla ponovo do maksimalnih +18.

5. minut (29:45) - Mekintajer je uspeo da razmrda crno-bele, ne previše sa jednim pogođenim bacanjem, ali jeste. Ipak, stiže nova trojka, i to 11 za slovenačkog predstavnika.

4. minut (28:42) - Taman kada je izgledalo da će Partizan da krene napred, stigla je nova trojka Krke, tačnije Bariča, a onda i treća lična Vila Mozlija.

KK KRKA - PARTIZAN Aba liga Foto: Aba-liga.com/Krka/Drago Perko

3. minut (28:39) - Mozli je promašio oba slobodna, ali je u narednom napadu bio bolji u podbacivanju zbog zaglavljene lopte između obruča i table. Mekintajer još jednom uspešan, Krka bez poena još uvek.

2. minut (26:39) - Škipić je sakupio već četiri lične greške, pozitivna stvar za crno-bele. Ipak, tromi napadi sa obe strane tek su rezultovali pogotkom Mekintajera na isteku drugog minuta.

1. minut (24:39) - Neuspešan napad Partizana na startu treće četvrtine, a onda i ofanzivni faul Krke. Sami promašaji, tako da nije bilo promene rezultata.

2/4

10. minut (24:39) - Deveta trojka Slovenaca dok crno-beli nemaju taj segment igre. Uopšte. I šta se da, da se iz uskok reketa ili slobodnih. Partizan je nadigran u dosadašnjem delu igre.

9. minut (23:36) - Promašuje Krka, te Mekintajer prodorom dodatno smanjuje ogromnu razliku protivnika kojem je popustila ofanziva, ali i dalje drži defanzivni nivo.

8. minut (21:36) - Manji blic Partizana i Mekintajera.

7. minut (18:36) - 60 sekundi koje su protekle u znaku samo jednog poena, i Vučetića sa penala.

6. minut (18:35)  - Sa druge strane 8/13 za tri poena i novi pogodak iz te zone Krke. Partizan nema jasnu ideju kako da napadne koš domaćina.

KK KRKA - PARTIZAN Aba liga Foto: Aba-liga.com/Krka/Drago Perko

5. minut (18:32) - Zašto je razlika i dalje dvocifrena razlika, možemo upitati statistiku koja pokazuje 0/9 za tri poena Partizana. Ponovo Krka igra dobro.

4. minut (16:28) - Neće šut za tri poena beogradsku ekipu, ali oće poeni iz reketa - Mika je poentirao i nastavio pozitivan niz svoje ekipe što je nateralo protivnički tabor na tajm-aut.

3. minut (14:28) - Konačno Tomas na polaganju i pogodak, a zatim i dobra odbrana Amerikanca koji je sve sam uradio u ovoj sekvenci uz 2/2 sa linije za slobodna bacanja u narednom napadu. Odbrana crno-belih se zategla i usledila je mini serija od četiri poena.

2. minut (10:28) - Sve ulazi Krki. Slovenačka ekipa je došla na 18 razlike protiv Partizana isključio zbog sjajnog šuta za tri poena i odličnog pozicioniranja u odbrani. Novi tajm aut za Filipovskog.

1. minut (10:25) - Tri sekunde u reketu suđeno je za Miku, zatim lična Zagorca i novi poeni za Krku, i to šesta trojka.

1/4

10. minut (10:22) - Tomas je bio svetla tačka crno-belih u odbrani, ali u ofanzivi slaba četvrtina za njega. Na sreću, Krka je vezala dva promašaja, ali već treći pokušaj je bio uspešan - Škipić za +12.

9. minut  (10:20)- Igra je bila rastrzana na oba kraja, Partizan je dominantno pokušavao iz reketa, ali dosta je i promašivao, tako da je čitav minut prošao bez poena.

8. minut (10:20) - Krka je stekla dvocifrenu prednost svojom igrom i dalekometnom paljbom, a naznaku rezultatskom povratka Partizana bili su poeni Jaramaza, a onda stiže i rampa Tomasa!

KK KRKA - PARTIZAN Aba liga Foto: Aba-liga.com/Krka/Drago Perko

7. minut (8:18) - Slovenci odlično pune reket i Partizan za to za sada nema rešenje. Peta trojka Krke stigla je preko Stipčevića. Veoma neprijatan momenat je svakako već druga lična greška Vila Mozlija.

6. minut  (8:15) - Šta radi Kemfor. Amerikanac je iz četvrtog pokušaja sa linije za tri poena i četvrti put ubacio. Radi bolje odbrane, u igru je ušao Mozli, a zatim i pogodio za Partizan iz reketa.

5. minut (6:12) - Ni posle pauze napad nije bio uspešan, pa je Jaramaz morao da seče novu kontru faulu.  Na sreću po crno-bele, četvrta trojka nije ušla za Krku - nije ni za Partizan, ali je Rašon Tomas iz odbojke postigao poene.

4. minut (4:12) - Kenfor je nastavio da rešeta sa linije za tri poena (3/3), a ta sigurnost je poremetila srpskog predstavnika koji je prokockao dva napada i primio još jednu dvojku od Nejca Bariča. Filipovski zove tajm-aut

3. minut (4:7) - lopta je još jednom išla na Jankovića pod koš, on je iskoristio mis meč sa protivničkim bekom i poentirao.

2. minut (2:7) - Zatim stižu dve trojke Krke, što i nije toliko čudno shodno tome da Slovenci daju u proseku 10 trojki po meču.

1. minut (2:1) - Mekintajer je odmah na startu napravio faul, a sa linije za slobodna bacanja bio Vrabac je samo jedno pogodio.  Zatim je Janković uzvratio i doneo crno-belima prvo vođstvo na susretu.

Najava meča:

Partizan nema više prostora za kiks, već je pet puta poražen u regionalnom takmičenju i sada već kasni dve pobede za Mornarom koji drži četvrtu poziciju i ima utakmicu manje.

U poslednjih pet međusobnih susreta, crno-beli su slavili četiri puta protiv Krke, a jednom su bili poraženi na gostujućem terenu. Poslednji njih susret dogodio se u februaru ove godine kada je Partizan upravo u Novom mestu slavio sa 76:61.

Takođe, izabranici Saše Filipovskog ulaze u susret sa jednim gorkim ukusom zbog poraza u Evrokupu od Burža.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PovratakURealnost

    19. decembar 2020 | 23:10

    U vreme bivse Jugoslavije partizan je bio klub koji se borio za 5-6 mesto...Zvezda je bila najtrofejnija.......zatim su dosla mutna vremena kad su svi gurali partizan...vreme vam je da se vratite tamo gde pripadate a to je 5-6-7 mesto.Partizan iz vremena posle 90-ih me podseca na danasnje Kosovo,mali ali ih drugi guraju i stite.Znam da se nece svideti partizanovcima ovaj moj komentar ali ako sam nesto slagao slobodno se ljutite ali nisam.

  • Zeljko

    19. decembar 2020 | 21:46

    I ovi grobari imaju obraza da ismejavaju Zvezdu kad izgubi na jednu loptu od Olimpijakosa,Makabija,Albe,Zalgirisa...a oni dali Krki 50 koseva,Krki! Da su sutirali zavezanih ociju morali su dati vise.Zamislite da igraju protiv Zvezdinih rivala iz evrolige,gubili bi po 30 razlike.

  • Ličanin

    19. decembar 2020 | 19:57

    Ja sam zvezdaš ali je ovo sramota za srpsku košarku. Nema više Duleta da vozi sudije u gepeku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA