≫ 

Kokoškovu stiže novo NBA pojačanje, momak srpskih korena i kandidat za reprezentaciju

Kaminski je "vejvovan" od strane Kingsa i sada se okreće Evropi

  • 2
Frenk Kaminski Foto: Marko Jovanović

Selektor srpske košarkaške reprezentacije Igor Kokoškov sa Fenerbahčeom preživljava fijasko iz meča u meč u Evroligi, ne vidi "svetlo" na kraju tunela.

Turski tim je u Kaunasu pretrpeo poraz od 37 razlike, nije jasno kako tim sastavljen od vrhunskih pojedinaca puca po šavovima, ali Kokoškov ne odustaje - traži pojačanja i "svežu krv" za bolje dane, ako uopšte "preživi" na klupi.

Jedno je već potpisao, u klub se vratio Marko Gudurić, a iz NBA bi Kokoškovu mogao doći njemu još jedan dobro poznati lik - Frenk Kaminski.

Dosadašnji krilni centar Kingsa je dobio otkaz u klubu iz Kalifornije i sad je slobodan igrač, ali bez opcija da nastavi karijeru u najjačoj ligi, pa se okrenuo Evropi. Navodno, Kaminski je već bio u pregovorima sa Fenerom, ali je tada izražio želju da se nametne u Sakramentu, a kako nije zadovoljio struku u Kingsima, ponovo je opcija za turski tim.

Kaminski je 2018. godine bio u Beogradu na kampu "Košarka bez granica", tada je govorio o korenima sa očeve strane i da je igrao u srpskoj ligi u Čikagu. Inače, ima srpske i poljske krvi.

- Znam kakva je srpska kultura iz američkog ugla i sjajno je doći ovde. Momci iz Srbije su sjajni, upoznao sam Nikolu Jokića, volim da se zabavljam sa njim, odličan je igrač. Na koledžu nemate taj doživljaj upoznavanja igrača iz inostranstva. Na mom koledžu ih nije bilo, ali kada uđete u NBA vidite igrače iz svih krajeva sveta - rekao je Kaminski.

O reprezentativnom statusu Kaminskog za Telegraf je te godine govorio i njegov agent Kevin Bredberi.

- On je definitivno otvoren za tu mogućnost. Ali ništa mu još nije rečeno i nije kontaktiran tim povodom, osim vašeg pitanja. Dok do toga ne dođe, nećemo ništa komentarisati - rekao je Bredberi.

Kaminski je posle odlaska iz Šarlota, gde je proveo četiri godine, jednu sezonu bio u Finiksu, a iz Kingsa odlazi posle samo desetak dana od potpisa kratkoročnog ugovora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA