Kaminski čeka poziv Srbije: Telegraf dobio odgovor igrača iz Amerike!

Amerikanac ne bi imao ništa protiv mogućnosti da zaigra za Orlove!

  • 22

Javnost u Srbiji prilično je uzburkala izjava novog selektora košarkaša, Igora Kokoškova, koji razmatra mogućnost da Frenk Kaminski zaigra za Orlove.

Centar Finiks Sansa (26, 213) nije ranije kontaktiran jer je ipak tretiran kao stranac, za Srbiju ga vežu samo koreni, a Kokoškov je za košmagazin rekao da je Kaminski NBA igrač i da će se razmatrati. Potom je to pojasnio rečima da svako ko ima zakonsko pravo, talenat i kvalitet, može da bude potencijalni reprezentativac, a to važi i za Kaminskog.

Ujedno, Kokoškov je najavio prilično glomazan prvi spisak, a tim povodom, želeli smo da dođemo i do izjave Frenka Kaminskog, kako bismo sazanli da li ima želju da obuče dres Srbije i kako je reagovao na ovaj potez Kokoškova.

Kontaktirali smo Frenkovog agenta Kevina Bredberija, menadžera agencije BDA, koji je za Telegraf izjavio da bi Kokoškov naišao na pozitivan odgovor!

- On je definitivno otvoren za tu mogućnost. Ali ništa mu još nije rečeno i nije kontaktiran tim povodom, osim vašeg pitanja. Dok do toga ne dođe, nećemo ništa komentarisati - rekao je Bredberi.

Na izjavu samog igrača ćemo sigurno sačekati do potencijalnog poziva, a zanimljivo je da je prošle godine bio u Beogradu na kampu "Košarka bez granica".

Tada je govorio o korenima sa očeve strane i da je igrao u srpskoj ligi u Čikagu.

- Znam kakva je srpska kultura iz američkog ugla i sjajno je doći ovde. Momci iz Srbije su sjajni, upoznao sam Nikolu Jokića, volim da se zabavljam sa njim, odličan je igrač. Na koledžu nemate taj doživljaj upoznavanja igrača iz inostranstva. Na mom koledžu ih nije bilo, ali kada uđete u NBA vidite igrače iz svih krajeva sveta - rekao je tada Kaminski, koji je u karijeri igrao za Šarlot od 2015. do 2019, kad je došao u Finiks.

Prethodno je bio zvanično najbolji koledž košarkaš, bio je MVP NCAA, ali je ostao samo bez titule u duelu sa Djukom pre četiri godine. Još u mlađim danima, američki mediji su ga hvalili, upoređivali sa Divcem i Novickim, ali selektor Aleksandar Đorđević "presekao" je munjevito priču o igraču.

- Moj stav o strancima u reprezentaciji Srbije odavno se zna. Mnogo puta sam jasno rekao da me angažovanje stranih igrača u nacionalnom timu ne interesuje i to ću sada ponoviti poslednji put. Više neću reagovati na ovakve tabloidne vesti koje se plasiraju zbog interesa pojedinih menadžerskih agencija - rekao je tada Đorđević.

Video: Koš u Banatskom Brestovcu svedoči o NBA snovima Igora Kokoškova

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    26. novembar 2019 | 11:06

    Тек сад се види колико је Ђорђевић био сујетан, надмен и пун себе... Верујем да ће са Кокошковом доћи бољи дани за српску кошарку.

  • Vux

    26. novembar 2019 | 15:23

    Samo mi nesto glumimo. Strance imaju:Spanci, Rusi, Italijani itd.kad nam vec igraju za klubove zasto ne bi I za reprezentaciju.

  • Мики

    26. novembar 2019 | 11:01

    Брате, само бРадуљицу да више не гледам

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA