Barsa upala u pakao, svi brane Ertela: Reagovali Džejms, Lojd, Serafan, Hanter, Furnije...

Podsetimo, Barselona sinoć nije dala francuskom košarkašu da se ukrca u klupski avion

  • 0
Tomas Ertel Foto: MN Press

Kako stvari stoje, biće ovo paklena nedelja u Barseloni. Ne samo što su sinoć poraženi od Anadolu Efesa na gostovanju, već su uz to navukli gnev dobrog dela košarkaške Evrope zbog dešavanja nakon utakmice. Naime, čelnici kluba nisu dopustili Tomasu Ertelu da se ukrca na klupski avion zbog navodnih tajnih pregovora sa ekipom Real Madrida.

Među prvima je reagovao jedan od najboljih igrača Evrolige, Majk Džejms koji je rekao da Barsu treba da bude sramota, a onda dodao da igrači sami treba da odluče šta je najbolje za njih i njihovu porodicu.

- Stvarno se pitam kako mu nisu dali da uđu u avion. Uvek sam gledao na Barselonu kao na dobar reper u Evroligi, ali ako je tačno ovo što se dogodilo, onda treba da ih je sramota. Ne želimo te u klubu i želimo da odeš, ali možeš samo tamo gde ti mi kažemo... Pa, ovo nije diktatura. Ako me nećete, onda me pustite da odem gde je najbolje za mene i moju porodicu – ljut je bio košarkaš CSKA iz Moskve.

Vrlo brzo se priključio i Kevin Serafan, koji je takođe oštro osudio ponašanje Barselone sinoć u Istanbulu.

- Uopšte nisam iznenađen ovim. Navijači Barselone su neverovatni, ali u upravi su samo oni koji slede naređenja. Ponudiću im mozak za Božić kao poklon – napisao je na Tviteru Serafan.

džordan lojd Foto: MN Press

Košarkaš Crvene zvezde, Džordan Lojd takođe je reagovao napisavši da je neverovatno to što se dogodilo, a još oštriji je bio Tajris Rajs koji je bio član tima u sezoni 2016/17.

- Nisu mu dali da uđe u avion? Kažete mi da mu nisu dali da ide kući? Taj čovek ima porodicu i život. Vau, nadam se da će sada stvarno otići u Real, ako je to na stolu. Da sam ja u istoj poziciji, sada bih namerno otišao – napisao je Rajs.

Najdalje je otišao Evan Furnije, koji je bio prilično vulgaran prilikom svog izlaganja na Tviteru, dok Otelo Hanter smatra da klub ne bi smeo to da radi ni u kojem slučaju.

- To je ludost i tim to ne bi smeo da uradi. Tačka – naglasio je Hanter.

Pomoć francuskom košarkašu ponudila je i Asocijacija profesionalnih košarkaša Španije, koja je u saopštenju naglasila da je tu ukoliko Ertelu bude bilo šta potrebno. A vrlo je moguće da će Barsa upasti u još veću nevolju, moguće i disciplinsku ukoliko se utvrdi da je prekršila pravilnik, koji je prilično strog uzimajući u obzir otežan transport između zemalja zbog pandemije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA