Barsa u poslednjem minutu „kaparisala“ Vestermana: Francuz u Blaugrani do kraja sezone

Čekali su u španskom klubu da se smiri situacija vezana za Tomasa Ertela

  • 2
Leo Westermann, leo Vesterman Foto: Seskimphoto/Seskimphoto/Profimedia

Nije da nije bilo problema, ali je Leo Vesterman na kraju ipak postao član Barselone i već večeras će trenirati sa svojom novom ekipom. Francuz je već par nedelja bio slobodan igrač nakon napuštanja Fenerbahčea, pa je na kraju „popustio“ i sa Barselonom potpisao novi ugovor, koji je finansijski bolji po katalonski klub. On je jutros prošao obavezni lekarski pregled i potpisao je do kraja tekuće sezone.

Šarunas Jasikevičijus će tako sada moći da računa na dva plejmejkera, pošto se Niku Kalatesu pridružio francuski košarkaš. Nekadašnjem košarkašu Partizana ovo je prvi angažman na Pirinejskom poluostrvu, a neće mu teško pasti da zaigra pod palicom litvanskog trenera sa kojim je sarađivao u Žalgirisu do pre dve godine.

Barselona je još pre dvadesetak dana potpisala ugovor sa Vestermanom, ali je on morao da pričeka dok se ne stiša „buka“ oko slučaja sa Tomasom Ertelom. Danas je, inače, poslednji dan za prelazak igrača iz jednog u drugi klub u Evroligi, pa stoga na istoku Španije više nisu mogli da čekaju.

Što se Ertela tiče, on ostaje igrač Barselone, ali teško da će mu Jasikevičijus dati ikakvu minutažu do kraja sezone. On odbija da raskine ugovor i da u njegovu kasu legne 1.200.000 evra, pod uslovom da ne ode u neki drugi španski tim. Naravno, ta klauzula ubačena je zbog bojazni da bi mogao da pojača ekipu Real Madrida.

Međutim, ne može da se žali. Iako ne bude igrao, ugovor je na stolu i Ertel će, bilo kako bilo, primiti 1.500.000 evra.

Video: Najbolji trenuci meča KK Partizan i KK Split

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA