≫ 

Kada se rešava - lopta Jokiću! Srbin peti put doneo produžetak ili pobedu Denveru u zadnjoj sekundi

Šteta što ovoga puta to nije bilo dovoljno za konačno slavlje protiv Dalasa

  • 1
Nikola Jokić Foto: Youtube / Printscreen

Kao da živi za taj momentat! Nikola Jokić je i noćas pokazao zbog čega je s punim pravom jedan od najboljih igrača u reketu u NBA ligi. Protiv Dalasa je postigao čak 38 poena, uz to sakupio 11 skokova i četiri asistencije, ali je njegov Denver na kraju ipak poražen posle dodatnih pet minuta od Dončićevih Maveriksa.

Ali ono što upada u oko jeste da je Srbin ponovo bio "hladan kao led" kada je bilo najpotrebnije. I kada je delovalo da su sve lađe potonule, a Maksi Kleber na tri sekunde pre kraja regularnih 48 minuta pogodio trojku za vođstvo Dalasa, Meloun je rekao Jokiću da šutira - i ovaj nije izneverio.

A kako da izneveri! Statistika ne laže, a onda kaže da je Jokić na 5-5 kada su ovakve situacije u pitanju. Dakle, u poslednje dve sezone je u pet navrata uspeo da odvede Denver u produžetak ili da im donese pobedu uz zvuk sirene. Niko drugi u NBA ligi ne može da se pohvali takvim podatkom.

Velika je šteta što to večeras nije bilo dovoljno kako bi se ostvarila konačna pobeda, ali srpski košarkaš svakako nema za čim da žali. Amerikanci su oduševljeni njegovim partijama i pitaju se kakav bi to bio tim kada bi se u njemu zajedno našli Luka Dončić i Nikola Jokić.

I nama ostaje da sanjamo i da se nadamo da će se možda jednog dana tako nešto i ostvariti.

Video: Vrhunski prodor Jokića kroz odbranu Lejkersa krunisan odličnim košem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA