≫ 

Feneru šamar u gradskom derbiju, Gudurić kasno upalio da spreči poraz

Zaustavljen je nalet turskog evroligaša

  • 0
KK Fenerbahče

Foto: MN Press

Psole nekih dominantnih partija u Evroligi, košarkaši Fenerbahčea pretrpeli su poraz u domaćem šampionatu, i to na svom terenu u derbiju protiv Bešiktaša - 92:83.

Tim Igora Kokoškova, koji je u poseldnje vreme stabilizovao formu i vezao nekoliko pobeda, imao je na poluvremenu šet poena prednosti, međutim gosti su pokazali kvalitet u nastavku, preokrenuli, na kraju i slavili na terenu favorita i drugoplasiranog tima na tabeli.

Ključna je bila serija Bešiktaša u poslednjoj deonici 9:0, za vođstvo 75:70 na tri minuta pre kraja. Odgovorio je Gudurić njegovom serijom, pogodio je čak i trojku uz faul, ali odbili su gosti sve nalete igrača Fenera i odneli vrednu pobedu, osmu u 17 utakmica.

Važno je reći da je Kokoškov za ovaj meč bio lišen dvojcie igrača iz strtne petorke, Veselog i De Koloa, tokom meča povredio se i Ulanovas, pa je sve to zajedno prilično umanjilo šanse Evroligašu da dođe do trijumfa.

U pobedničkom timu blistao je Amerikanac Blekmon sa 32 poena, dok su na drugoj strani bolji od ostalih bili Mahmutoglu sa 19 poena, Pjer sa 16, te Gudurić sa 10, uz to da je sve poene postigao u drugom poluvremenu.

Fenerbahčeu je ovo bio četvrti poraz u sezoni, a priliku da mu preotme drugo mesto imaće Karšijaka ukoliko upiše trijumf.

Video: Kada sam udarao loptu glavom padao mi je mrak na oči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA