≫ 

Da li će Srbin biti MVP NBA lige? Ako Jokić nastavi ovako, hoće!

Uz konsultaciju "Basketball refenrence", Jokić je za sada glavni kandidat za laskavu titulu sa čak 38.3 odsto mogućnosti da se to zaista i desi na kraju

  • 2
Nikola Jokić, vaterpolo kapica Foto: Instagram.com/studio_keel

Perjanica Denvera Nikola Jokić zaista oduševljava igrama ove sezone, pa iako Nagetsi nisu u nekoj savršenoj formi, srpski reprezentativac gura čitav tim ka najvećem plasmanu uz sjajnu statistiku. Zbog toga, po predviđanjima, prvi je favorit za MVP titulu NBA lige.

Uz konsultaciju "Basketball refenrence", Jokić je za sada glavni kandidat za laskavu titulu sa čak 38.3 odsto mogućnosti da se to zaista i desi na kraju.

Interesantno je to što je Nikola jedini igrač među prvih deset kandidata kojem tim ima negativan skor u dosadašnjem delu sezone (6-7), a odmah iza njega nalazi se zvezda Bruklina Kevin Durant koji sa 11,4 posto verovatnoće jedini preti Jokiću za sada.

Durant je, uz Kavaija Lenarda koji je treći na listi favorita, proglašen za najboljeg igrača četvrte nedelje NBA sezone.

Iza vodećeg trojca nalazi se dvojac iz Los Anđeles Lejkersa, Lebron Džejms i Entoni Dejvis. "Jezerdžije" su trenutno jedna od ekipa koje su sjajno otvorile sezonu i već sada je jasno da se nalaze u najuži krug favorita da odbrane titulu.

Za sada, velike šanse da postanu MVP ove sezone imaju takođe Žoel Embid iz Filadelfije, Janis Antetokumpo iz Milvokija, kao i Pol Džordž iz Los Anđeles Klipersa.

Prvih deset zaključuju, iznenađujuće, Dmonatas Sabonis iz Indijane, ali i velika uzdanica Baksa Kris Midlton.

Od svih pomenutih, Jokić je na terenu proveo manje vremena samo od Sabonisa, daleko najveći prosek ima u asistencijama, a kao najslabiji segment navode se izgubljene lopte gde je na vrhu liste. Kako ih gubi, tako i vraća, pošto ima i najviše ukradenih po susretu.

Rana je faza sezone i ovo su samo prve indikacije, ali ako je suditi po njima, Srbin će biti stalno u epicentru najbolje košarke na svetu.

Video: Jokić priredio pravi šou: Izveo tripl-dabl i zakucao Karija i Golden Stejt

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosiljka

    19. januar 2021 | 12:43

    Jokic je cudo kosarke i bice izabran sigurno. NIKOLA JOKIC je nas ponos Srbije i naseg Simbora.

  • Demi

    19. januar 2021 | 23:39

    Biće MVP ružnoće!!!! Užas!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA