≫ 

Ono kada ulazi sve što šutneš: Lilard ubacio 44 poena, pogodio trojku iz nemoguće pozicije za pobedu

Lejkersi se provukli protiv Seltiksa, Dončić izbrojao do 29 poena u porazu od Finiksa kod kuće

  • 0
Demijan Lilard Foto: Tanjug / AP

Ne postoji bez razloga ona opaska sportskih komentatora da kada je nekome veče na šutu, da bi u tom slučaju kroz obruč prošao čak i frižider. Baš takvom partijom noćas je mogao da se pohvali fantastički Demijan Lilard, koji je bio glavni i odgovorni za pobedu njegovog Portlanda u Čikagu protiv ekipe Bulsa. Nakon sjajne poenterske predstave, on je u bukvalno poslednjim sekundama uzeo šut preko značajno višeg Laurija Markanena za pobedu i pogodio – 122:123.

Amerikanac je susret završio sa sjajna 44 poena, pri čemu je imao 15/26 na šutu iz igre. Postigao je čak osam trojki, a na čitav učinak dodao je blistavih devet asistencija uz pet uhvaćenih lopti. Već pomenuti Lauri Markanen je pokušao da mu se suprotstavi na drugoj strani, i sam je imao odlično veče sa 31 poenom, ali je to bilo nedovoljno da se sruši ekipa Blejzersa.

Čitava prva i dobar deo druge četvrtine prošao je u rezultatskoj klackalici dve ekipe. Otprilike tada je sve u svoje ruke preuzeo odlični Lilard, koji je vodio Portland do serije od fantastičnih 28:6, kojim je izgrađeno solidnih +11 na poluvremenu. Ta prednost nastavila je da raste u trećoj deonici, gosti su išli do +19, ali onda kao da su izgubili svo gorivo.

Bulsi su krenuli u kontranapad, već do kraja trećeg perioda igre smanjili deficit na jednu cifru i ko je mogao da tvrdi da bi već početkom poslednje deonice tim iz Čikaga mogao i do vođstva. Usledila je igra nerava, domaći su imali pet poena na svojoj strani pred samu završnicu, a onda je na scenu stupio Lilard. Prvo je trojkom smanjio na dva poena zaostatka, a onda još jednom, već pomenutom, doneo trijumf svojoj ekipi.

Još jedno relativno dobro veče imao je Luka Dončić, koji nije uspeo da sa svojih 29 poena odvede Dalas do pobede protiv Finiksa na domaćem terenu. Kris Pol je imao potpuno drugačije namere, izjednačio je poenterski bilans Slovenca, dodao još 12 asistencija i pokazao Sansima put do drugog uzastopnog trijumfa – 105:111.

Glavni „krivac“ za trijumf gostiju iz Arizone bila je veoma slabo odigrana poslednja četvrtina domaćih. Dalas je dozvolio čak 34 poena Finiksu, koji je u jednom trenutku bio blizu dvocifrene razlike i bez veće muke je uspeo da sačuva zalihu sve do poslednjeg zvuka sirene, te da tako dođe na sjajno šesto mesto Zapada.

Boston Seltiks - Los Anđeles Lejkers Foto: Tanjug / AP

Los Anđeles Lejkersi su se nekako provukli na Istočnoj obali, pošto je veoma dobri Boston bio blizu da im pomrsi sve račune. Imao je domaćin kontru u poslednjim trenucima meča, lopta je na kraju završila u rukama Kembe Vokera, ali je ovaj završio kao tragičar, pošto je promašio šut za pobedu sa poludistance – 95:96.

Zbog svega toga u senci su ostale sjajne partije Džejsona Tejtuma i Džejlena Brauna, koji su ubacili 30, odnosno 28 poena. Sve to „poklopili“ su Entoni Dejvis sa 27 poena uz 14 uhvaćenih lopti, te Lebron Džejms sa 21 poenom i po sedam skokova i asistencija na drugoj strani.

U ostalim susretima, dabl-dabl Janisa Adetokunba (34 poena, 18 skokova, devet asistencija) nije bio dovoljan za trijumf Milvokija u Šarlotu (126:114). Majami je u još jednoj tesnoj završnici ove večeri savladao Sakramento Kingse (105:104), a Hjuston je bez ikakvih problema trijumfovao u Nju Orleansu (112:126). Memfis je naneo ubedljiv poraz San Antoniju u gostima (112:129), dok je Golden Stejt prilično lagano bacio na pod Detroit (118:91).

NBA REZULTATI

Šarlot – Milvoki 126:114

Čikago – Portland 122:123

Majami – Sakramento 105:104

Nju Orleans – Hjuston 112:126

Boston – Los Anđeles Lejkers 95:96

San Antonio – Memfis 112:129

Dalas – Finiks 105:111

Golden Stejt – Detroit 118:91

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Jokić sjajno veče začinio zakucavanjem iz kontre: Denver ipak tesno izgubio protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA