Još tačno četiri nedelje do trećeg ABA 2 "babla", Sarajevo se nudi da organizuje novi turnir

Prestonica Bosne i Hercegovine već je uspešno organizovala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

  • 2
Dvorana Borik, ABA 2 liga Foto: Instagram / Borac Banjaluka, Printscreen

Na tačno polovini smo sezone u Drugoj ABA ligi. Održana su dva „babla“ – prvi na Zlatiboru, a drugi u Banjaluci, pa se trenutno traži domaćin za treći turnir koji će biti održan u prvoj nedelji marta, odnosno tačno kroz četiri nedelje.

Kako piše portal bhbakset.ba, mečevi od 8. do 10. kola drugog po kvalitetu regionalnog takmičenja verovatno će biti odigrani u Sarajevu. Utakmice bi se održavale u dvorani hotela „Hills“ na Ilidži, gde su se tokom novembra minule godine već uspešno održale kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, takođe po „babl“ sistemu. Ekipe bi bile smeštene u obližnjem hotelu „Hollywood“, što bi bila dodatna pogodnost, jer bi svi bili na istom mestu.

Podsetimo, ove godine ABA 2 liga se održava po turnirskom sistemu. Sezona je podeljena na četiri balona, gde su tokom prvog održana četiri kola, dok se na preostala tri igraju po tri runde. Nakon toga, prvih osam ekipa obezbediće plasman u plej-of, a još nije odlučeno da li će se i on igrati u balonima ili će ekipe moći da zaigraju u svojim dvoranama uz delimično prisustvo publike.

Trenutno prvo mesto suvereno drži ekipa Studentskog centra iz Podgorice, koja je inače filijala Budućnosti i jedina je neporažena sa skorom 7-0, a drugo mesto dele Sloboda iz Užica i Zlatibor iz Čajetine sa po pet pobeda i dva poraza. Preostala srpska ekipa je Mladost iz Zemuna koja ima 4-3 i zauzima peto mesto.

Video: Jokić is on fire: Pogledajte kako je srpski centar nadmudrio protivnike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YYY

    1. februar 2021 | 20:52

    Jel ucestvuje i partizai? Da vezba za sledecu sezonu. 😂😂😂

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    1. februar 2021 | 21:34

    Права лига за гробаре. Да их не бламира Борац, Крка....не верујем да би ту имали 9 пораза...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA