≫ 

"Previše igrača sa nula poena, tim izgubio identitet": Filipovski razočaran igrom Mozlija i Perkinsa

Posle novog poraza trener crno-belih upire prstom u pojedince koji su totalno napadački podbacili

  • 21
džoš perkins Foto: MN Press

Već deseti poraz pretrpeli su košarkaši Partizana ove sezone u ABA ligi, četvrti uzastopni, pa je jasno da od borbe za plej-of definitivno nema ništa. I Igokea je bila nepremostiva prepreka za crno-bele kojima u nastavku ostaje obaveza da se bore za boje kluba i što bolji plasman bez obzira na činjenicu da im je odavno pobegao voz za doigravanje.

Trener Partizana Sašo Filipovski je posle meča locirao kikseve u igri njegovog tima, koji je, podsetimo, u ovaj meč ušao nakon iscrpljujuće borbe sa Lokomotivom.

- Nismo zaustavli ono što smo se dogovrili, a to je kracija Klemonsa koji nam je pravio mnogo problema: spolja je ubacivao za tri poena, našao je pas na prodoru, kad smo iskakali pronalazio je centre. I generalno smo imali na njemu lošu odbranu. On je prakitčno razigravao ekipu - apostrofirao je Filipovski Igokeinog Amerikanca kao faktora koji je presudio.

Osim odbrane, problematičan je bio i napad crno-belih u kojem su samo pojedini igrači davali pun doprinos, a neki bukvalno ništa. Tu prevashodno misli na junaka pobede nad Lokomotivom Perkinsa, te Mozlija, pa i Dangubića, koji su utakmicu završili bez poena!

- Sa druge strane u napadu smo imali probleme sa egzekucijom, uglavnom ispod koša. Ono što smo skočili u napadu nismo dali, i imali smo previše igrača sa nula poena. Igrači na poziciji "pet", na pozicji "jedan" su igrači koji su za 20 minuta praktično završili sa nula poena. Jednostavno su nam falili ti poeni, ali i bolja forma više igrača. Tako da - zaslužena pobeda Igokee.

Četvrti uzastopni poraz u nizu, kako dalje?

- Posle svakog poraza traže se promene u timu, a tim je toliko promenjen da je izgubio svoj identitet - kaže Filipovski, i odgovara na pitanje "kako dalje?"

- Mi trebamo sad da maksimalno izvučemo do kraja ove sezone što se može izvući. Nove igrače za Evropu više ne možeš da dovedeš, to što smo tražili nismo mogli da potpišemo, tako da to što imamo - imamo. Jednostavno, nije lako samo naći i menjati, treba vremena da se to i uigra. Svaki novi igrač koji dođe ti se vraćaš dva koraka unazad da spremiš ekipu. A i na tržištu baš i nema igrača za koje se klubovi tuku da ih dovedu.

Filipovski je rekao da je Nikola Janković njegovom odlukom presedeo na klupi jer se dan ranije požalio na prehladu, pa je Mika ponovo bio udarni centar.

- Imamo tri "petice", Janković bio prehlađen juče, i moja odluka je bila da dam minute Miki koji nam je mnogo pomogao na prošloj utakmici, a bio je i na ovoj utakmici najbolja "petica". Mozli je za 19 minuta imao nula poena.

Na pitanje da li to znači da je Mika izborio mesto startera, trener Partizana nije dao direktan odgovor.

- Odigrao je dobro, pomagao je, skakao, imao 15 poena... Imali smo poene na poziciji "pet" i na poziciji "četiri, od Rašona i Novice, ali danas spoljna linija, osim Pejdža, nije dala svoj doprinos.

Za kraj, odgovorio je Filipovski koji su razlozi nula poena u rubrikama pojedinih igrača.

- Više je razloga. Definitivno je utakmica sa Lokomotivom uzela energiju, ali šta da tražim sad izgovore. Zašto nula poena? Ne znam. Bilo je dosta čistih situacija, hrabro su se uzimali šutevi, jednostavno ih nismo pogodili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ixa

    6. februar 2021 | 22:31

    Dovedes pleja iz Poljske i pitas se sto ima 0 poena,imas centra Mozlija koji ima vise faulova po tekmi nego poena,imas Zagorca i Dangubica koji imaju vise izgubljenih lopti po tekmi nego poena,imas Novicu koji skakuce na jednoj nozi kao roda,imas tri centra koji ne mogu zajedno da daju 10 poena po tekmi,imas Tomasa koji igra nekakvu basket kosarku iza zgrade pa sta udje uslo je,imas Trifketa koji ne zna sta znaci oznojiti dres,imas Markusa gde na jednoj tekmi da 15 poena a na sledece tri ga nema nigde,imas Jaramaza koji izgleda igra samo da bi sto pre napustio klub i na kraju imas sebe sto ne znas gde udaras glavom.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    6. februar 2021 | 23:17

    И поред силно попустљивих судија који су били уз Бг Игокеу, ипак им судије нису могле проширити обруч, веома узак за њихове "шутере"

  • Bob

    6. februar 2021 | 22:36

    Ovaj jos daje nekakve izjave. Ajde ti lepo blago nama put pod noge da nam svima svane. Od Zagorca i Dangubica si napravio zidare,gadjaju se ciglama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA