Jedini je igrao protiv Medžika i Jokića i kaže: "Čini mi se da je Džoker uzeo ponešto od Novickog"

Reči čuvenog Kevina Garneta

  • 1
Kevin Garnett Foto: AP/Tanjug

Između Medžika Džonsona i Nikole Jokića je 36 ogromnih godina. A jedan košarkaš igrao je protiv obojice. Verovatno se pitate – koji? Reč je o legendarnom igraču Minesota Timbervulvsa, Bruklin Netsa i Boston Seltiksa, Kevinu Garnetu, koji se penzionisao pre tačno pet godina.

Čuveni Garnet je igrao sa Džonsonom 1996. godine, kada je ovaj poslednji put nastupao za Lejkerse. A ravno 20 godina kasnije, košarkaš Minesote je još uvek bio na američkim terenima, gde se sastao sa srpskim centrom i jednim od najboljih košarkaša današnjice, Nikolom Jokićem. Bilo je to 2016. godine, dok je trenutni as Denvera još bio samo ruki.

To je podatak koji dovoljno kazuje koliki je trag u NBA ligi ostavio Kevin Garnet. On je kasnije uvršten u Kuću slavnih, a biće upamćen kao najboljih na svojoj poziciji u najjačoj ligi sveta. U nedavnom intervjuu, on je uporedio Jokića sa Dirkom Novickim.

- Sada kada gledam kako Džoker igra, čini mi se da je preuzeo od Novickog neke stvari i koristi ih svojim velikim talentom – rekao je jedan od omiljenijih igrača NBA lige u istoriji.

O tome je govorio u sklopu priče o tome koliko se NBA liga promenila u poslednjih nekoliko godina, odnosno u poređenju sa vremenom kada je on bio na terenu.

- Možete li da zamislite da ne stavite ruke u odbrani na Majklu Džordanu? Ne. Defanzivci bi trebalo da koriste uglove koje sudije ne vide za određene stvari. Ali ako ste kreativni i sjajan napadač, da pogađate sa jedne noge, onda ste impresivni. To je Novicki doneo – istakao je Garnet.

Video: Kirjos ponovo napao Noleta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA