≫ 

Novi košarkaški klasik Zvezde i Partizana - ko će u finale?

Mega i Vojvodina su drugi polufinalni par KRK

  • 52
KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras se od 21 sat sastaju u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Novom Sadu.

Biće to prvo međusobno polufinale u Kupu još od 2016. godine kada su crno-beli slavili sa 68:60, a pobednik će finale igrati sa boljim iz duela Mega - Vojvodina, koji počinje od 18.30.

Zvezda je u Novi Sad stigla bez petorice prvotimaca koji su pozitivni na COVID-19, a trener Dejan Radonjić ističe da je za sve u klubu u ovom trenutku najvažnije da je stanje bolesnih, odnosno zaraženih igrača, plus trojice trenera i dvojice članova stručnog štaba bolje.

- I to je vest koja je zaista od izuzetnog značaja za sve nas u ovom trenutku. Što se same utakmice tiče, sigurno je da će Partizan koristiti sve prednosti koje ima u ovom trenutku, ali na nama je da damo sve od sebe i da odigramo tu utakmicu najbolje što možemo. Ponavljam, mi smo zaista srećni što uopšte možemo da igramo ovaj kup - rekao je trener crveno-belih za klupski sajt.

Trener Partizana Saša Filipovski ističe da je ključ za pobedu protiv večitog rivala pametna igra u odbrani i napadu.

- Zvezda ima individualni kvalitet, na svakoj poziciji ima mnogo kvalitetnih igrača, igraju sa visoko rotacijom i visokim intezitetom, tu će biti ključ kako ćemo odigrati, pametno i fizički u odbrani i napadu. Znamo da će igrati agresivno, da će nas pokrivati po celom terenu. To će biti glavni zadatak mojih igrača, da se tu suprotstavimo, jako, čvrsto i da odigramo pametno - poručio je Filipovski, trener ekipe koja ima tri osvojena trofeja u nizu.

Zvezda je u četvrtfinalu ubedljivo savladala Radnički iz Kragujevca (108:47), dok je Partizan bio bolji od Borca iz Čačka (76:72).

Video: Radonjić: Daćemo sve od sebe, to je sigurno, ali i dalje imamo problema

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    13. februar 2021 | 09:57

    Gazi ZVEZDO jugoslovenski klub nepostojece drzave Jugoslavije NK Partizan 🇭🇷🏁

  • K4shin

    13. februar 2021 | 09:53

    Pazi na prosloj derbiju imas 40 slobodnih bacanja, znaci ceo trening bacanja i onda kazes da sudije pomazu zvezdi, VAZI!

  • Toronto

    13. februar 2021 | 10:08

    I sa 1/3 tima srbi oterajte nazad u Zagreb komuniste i partizane.Napred ZVEZDO 🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA