≫ 

Jokić umalo do dabl-dabla, ali nije ni on čarobnjak: Bivši as Partizana zatrpao koš Denvera!

Nikola je umalo ostvario dabl-dabl učinak došavši do 33 poena i devet skokova protiv Vašingtona

  • 6
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denvera, u NBA noći između srede i četvrtka, povezali su i drugi poraz u nizu pošto su u veoma zanimljivoj završnici poraženi od Vašington Vizardsa 130:128 nakon nesrećnih okolonosti i dva slobodna bacanja Bredlija Bila koja su odlučila pobednika.

Perjanica Nagetsa, Nikola Jokić, umalo je ostvario dabl-dabl učinak došavši do 33 poena, sedam skokova, devet asistencija i dve ukradene lopte uz 9/18 za dva, 3/5 za tri i 6/6 sa slobodnih bacanja.

Srpski centar je prilično dobro proveo Denver kroz meč, igrao odlično leđima na protivniku koji nije imao recept za njega. Često je ostajao i sam na šutu za tri poena, što je Jokić koristio i vidi se iz datih procenata.

Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Ipak, u poslednjoj četvrtini je više aktivan bio njegov kolega, Džamal Marej, koji je bio glavni protagonista povratka Denvera u igru krajem meča. Istopila se razlika domaćina minut pre kraja, iako je sredinom četvrte deonice bilo +13, Marej je upravo pogodio trojku za izjednačenje (125:125).

Faul je usledio na liniji za tri poena, povratak na +3 Vizardsa, a zatim ponovo Marej, sada još daljom trojkom, stupa na scenu i ponovo vraća egal. Ipak, hrabro se Bredli Bil zaleteo i bukvalno u poslednjoj stotinki izvukao faul koji ga je poslao na liniju za slobodna bacanja. Beku "čarobnjaka" nije bilo teško da realizuje oba, tako da za Nagetse nije ostalo vremena da bilo šta urade.

Od Jokića su samo dva igrača imala bolji poenterski učinak, a to su upravo njegov kolega Marej i bivši igrač Partizana Davis Bertans koji su postigli po 35 poena. Bertans je bio skoro nepogrešiv, a Letonac je isključivo na susretu sa Denverom ispaljivao trojke kojih je na kraju skupio devet iz 11 pokušaja. Kada bi išao na penale, nije imao nikakvih problema.

Može se reći da su Jokić i Bertans predvodili svoje ekipe sve do poslednjih dva minuta kada su preuzeli Marej i Bil, a Vizardsi su ipak izašli kao pobednici iz ovog triler susreta.

Video: Sapleo se, pa pogodio od table: Maestralna trojka Jokića za rekord karijere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drekavac

    18. februar 2021 | 07:37

    Koji tempo, svaki dan utakmica 😱

  • Mile

    18. februar 2021 | 08:17

    Jos jednom je trener Denvera promasio sa rotacijom igraca,direktno ostetivsi Jokica i svoju ekipu.Posle 15 koseva Jokica za deset minuta igre bez promasaja izveo ga je iz igre i uveo ga ponovo tek kada je poceo veliki pad Denvera u drugoj cetvrtinu.Time je prekinuo inspiraciju Jokica koji je se u nastavku uklopio u ostatak ekipe po ucinku iako je njegova statistika vrhunska i za svako postovanje.

  • ratar

    18. februar 2021 | 08:20

    Neka neko objasni jokicu da je kosarka timska igra. Nije vazno da puni statistiku vec da dodje do pobede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA