≫ 

Bomba! Legenda srpske košarke dolazi u Humsku: Zoran Savić novi sportski direktor Partizana

Proslavljeni košarkaš dolazi na upražnjeno mesto posle odlaska Nikole Lončara

  • 39
Zoran Savić Foto: MN Press

Novi sportski direktor KK Partizan biće legenda srpske košarke i naš proslavljeni reprezentativac, Zoran Savić, nezvanično saznaje Telegraf.

Partizan ima verovatno najgoru sezonu u istoriji, pošto je najtrofejniji srpski tim ostao bez Kupa, bez četvrtfinala Evrokupa, ali i bez šansi za plej-of ABA lige, pa će jedina preostala šansa da se spasi sezona biti KLS i borba za titulu državnog prvaka.

Crno-belima nije mnogo donela ni promena trenera, smenjeni su i Vlado Šćepanović, potom i Sašo Filipovski, ali rezultati nisu postignuti, a odgovornost za neuspeh preuzeo je i Nikola Lončar, koji se povukao sa mesta sportskog direktora.

Na upražnjeno mesto, dolazi legenda srpske košarke, čovek koji je sa Juboslavijom osvajao Svetsku titulu 1990, kao i tri zlatne medalje na Evropskim prvenstvima, u Italiji 1991, Grčkoj 1995. i Španiji 1997, kao i olimpijsko srebro u Atlanti 1996.

Savić je tokom bogate karijere nosio dresove Jugoplastike, Barselone, PAOK-a, Real Madrida, Virtusa, Efesa, Barselone i Skipera iz Bolonje. Bio je i MVP Fajnal fora Evrolige 1998. godine.

Nedavno je Ostoja Mijailović najavio dolazak novog sportskog direktora, a izbor je pao na Zorana Savića. U Humskoj veruju da će Savić uspeti da pokrene ekipu, a pre svega da napravi dobru osnovu za povratak kluba na staze stare slave.

Video: Zoran Savić: Slede nam godine krize, košarka je u haotičnom stanju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salas

    12. mart 2021 | 10:45

    Ja kao Zvezdas pozdravljam ovu odluku. Savic bio odlican kosarkas i gospodin covjek. Uz bolji i jaci Partizan i ostali klubovi ce biti bolji. Sve sto je dobro za srpsku kosarku pozdravljam. Zivi bili.

  • 😂

    12. mart 2021 | 11:20

    Bolje da dovedete Savu Miloševića.

  • Zulender 2

    12. mart 2021 | 11:40

    Pa i loncar je bio bomba pa i on odese...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA