≫ 

Neverovatno opravdanje spikera u SAD za rasistički ispad: "Uzbudio sam se zbog povišenog šećera"

Sigurno je od toga

  • 3
Klečanje Foto: twitter/CoachFParks

Još jedan slučaj otvorenog rasizma u SAD ustalasao je duhove u Americi, pokrenuo lavinu komentara i osuda na račun glavnog negativca, a to je ovog puta novinar/reporter Met Rouen.

On je tokom intoniranja himne pre meča srednjoškolskih ženskih ekipa u Oklahomi, progunđao neke jako ružne reči koje su se jasno čule u programu, pa se brzo našao na udaru javnosti. Naime, Rouenu je zasmetala činjenica da čitava jedna ekipa, u pitanju je srednja škola Norman, klečala na prve taktove himne.

To ge ja izvelo iz takta...

- Oni to kleče? J****i c***i - progunđao je Rouen, misleći da ga niko ne čuje od humne koja je odjekivala halom, pa je nastavio u istom, nervoznom tonu:

- Nadam se da će ove iz Normana biti isprašene. J***m ih ja. Nadam se da će da izgube. Zbog čega oni kleče? - zapitao se na kraju, ljut, gnevan što brojni sportski timovi u SAD i dalje na ovaj način iskazuju bojkot prema himni zbog kršenja ljudskih prava Afroamerikanca.

Posle je sve naravno išlo svojim tokom. Komentator se našao na udaru velikog broja ljudi, osude na njegov račun nisu prestajale pa je na kraju morao da se nekako iskobelja iz svega. Makar da pokuša, ali tek se tu upetljao kao pile u kučine - nalet emocija je pravdao povišenim šećerom?!

- Patim od dijabetesa tip 1 i tokom utakmice mi je skočio šećer - napisao je u saopštenju.

- Ne želim ovim da umanjim moju odgovornost za sve što sam rekao, ali zaista nije neuobičajeno da postanem pomalo dezorijentisan kada mi skoči šećer. Ne verujem da bih ikad rekao tako nešto da mi nije skočio šećer - kaže ovaj novinar.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by @maciesphtos

Video: Doktorka KC Vojvodine rasistički napala tamnoputu studetkinju: You are black krava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    13. mart 2021 | 15:49

    Хехе, па како то да кад је "дезоријентисан" не каже "дивни, дични Афроамериканци, најбољи музичари и спортисти САДа"?...

  • Dabome

    13. mart 2021 | 18:34

    OK Telegraf, vidimo se juce...

  • Ciganin 1976

    14. mart 2021 | 14:35

    Bravo za komentatora !!! Rekao je ono sto 95% zdrave populacije misli !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA