≫ 

Ostoja: Dao bih ostavku da mislim na sebe, najveći sam mazohista u Srbiji, godinama ne spavam mirno

Predsednik Partizana emotivno se obratio javnosti na konferenciji nakon što mu je predočeno nezadovoljstvo navijača

  • 15
Ostoja Mijailović Foto: ATA Images

Prvi čovek Partizana, Ostoja Mijailović, dao je emotivnu izjavu na konferenciji za medije tokom predstavljanja Zorana Savića za novog sportskog direktora kluba.

Osim što je bio oštar u kritikama prema Andrei Trinkijeriju zbog tužbe koju je podneo protiv crno-belih, on je istakao i da godinama ne spava mirno, jer u Partizanu i ne može mirno da spava, niti će tako biti u budućnosti, kao i da bi otišao još prošle sezone da je mislio na sebe, jer je znao kakva sezona sledi njegovom klubu.

Mijailović: Da sam mislio na sebe, podneo bih ostavku prošle sezone

Ostoja Mijailović Foto: MNPress

- Što se tiče toga da sam okrivljen od strane navijača, mi smo neko ko malo pamti. Niko nije hteo 2017. da dođe u Partizan, kao što nije hteo ni prethodne godine. Znao sam šta će dešavavati ove sezone odmah, da sam mislio na sebe, otišao bih iz Partizana i podneo ostavku, otišao bih kao neko ko je najviše uradio u Partizanu u poslednjoj deceniji. Za mene lično i za sve moje zaposlene i u firmi, ja dva - tri dana ne mogu da radim posle poraza, jer biti napadan, a onda plaćati te ljude koji nisu dobro obavili posao, nije lako.

- Rekao sam da sam ja najveći mazohohista u Srbiji, trošim svoj novac i trpim udarce. Snosim odgovornost da smo dali poverenje nekome ko nije uspeo da iznese pritisak i očekivanja. Mi smo prošle godine mogli da biramo iskusnog trenera koji ne bi garantovao rezultate i nešto što Šćepanović ili Filipovski, ali taj trener bi onda rekao da mora da iseče 70 odstso ugovora da dovede nove igrače i da tek onda napravi posao. To u realnom životu nije lako, mi bismo morali da plaćamo tri ekipe. Nadam se da ćemo imati pomoć države i ubuduće, jer radimo pravu stvar za ovu državu. Nismo se predali, ali ako ima bilo ko ko je spreman da hoće da troši svoj novac da vrati Partizan na staze stare slave.

Istakao je da se niko ne meša u rad trenerima i sportskom direktoru kluba od kada je on na mestu predsednika.

- Ja ne govorim o svojim savetnicima, nego o savetnicima koji savetuju javnost. Niko u Partizanu, postoji sistem, ti ljudi nisu savetovali mene koga ću da potpišem. Za Zorana me niko nije savetovao. Pričamo poslednje dve godine, uvek je otvoreno pričao i realno razmišljao, to je ono što nedostaje srpskom sportu. Mene niko nije savetovao, sve odluke koje su donete donete su na odluku sportskog sektora. Bila je priča da uprava neće da dovede igrače, uprava je dala mogućnost Filipovskom da dovedu igrače, to što oni nisu uspeli da pronađu rešenje u adekvatnom vremenu, to je druga stvar. U Partizanu ne možete mirno da spavate, ja nemam mirne snove već tri i po godine i neću ih imati i dalje u Partizanu - završio je Ostoja Mijailović.

Klub se više neće medijski raspravljati ni sa kim, neka se raspravljaju sami sa sobom

- Što se tiče medijske svađe i mržnje, ona je postojala pre dolaska ove uprave. Ja sam se opirao tome, nisam želeo da se uvučem u medijsko blato, ali nekada dođete u situaciju da vas neko pita da kako da reagujete kada vam neko napada igrače, ko treba da ih zaštiti. A vi ih zaštitite onda i budete isti onaj koji vas je napao, to se u medijima poistoveti. Ja sam čovek koji ne mrzi nikoga, nikada nisam želeo da dobijem neku utakmicu kroz medijske napade i pre nekoliko meseci sam doneo odluku da se više medijski ni sa kim nećemo raspravljati, neka se raspravlja sam sa sobom. Ko bude napao naše zaposlene ili ljude u klubu, moraćemo da reagujemo, ali medijski se nećemo prepucavati više ni sa kim.

Zvezda je saladala Partizan u derbiju i ima otvoren put ka prvom mestu pred plej-of ABA lige. Na tom putu Cibona danas (18.00) ne bi trebalo da joj predstavlja ozbiljniju prepreku jer je razlika u kvalitetu ogromna. To potvrđuje i margina, pošto je kvota da će Zvezda slaviti s više od 19,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Cibona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA