≫ 

Srpska lepotica dominira koledž košarkom, među deset je najboljih stranih igračica NCAA lige

Ivana Raca pokušaće da osvoji titutlu najkorisnije strane košarkašice, a za to ima sasvim solidne šanse

  • 3
Ivana Raca Foto: Instagram / Ivana Raca / Printscreen

Mlada srpska košarkašica, Ivana Raca pruža fantastične partije za ekipu Vejk Foresta na završnoj godini studija. Te dobre igre donele su joj još jedno priznanje, nakon što je uvrštena u najbolji tim ACC konferencije, ona će se naći u finalnom izboru od deset košarkašica za najbolju inostranu igračicu NCAA lige. Ime dobitnika biće poznato 9. aprila.

Koliko dobro Ivana igra, govori podatak da je prosečno stala na 16,8 poena uz devet skokova po meču, a može da se pohvali da je upisala ukupno devet dabl-dabl učinaka. Postala je tek četvrta košarkašica u istoriji ovog univerziteta, koja je uvrštena u najbolji tim ACC konferencije.

Sa ukupno 17 dabl-dabl učinaka, ona zauzima trenutno šesto mesto na večnoj listi Vejk Foresta, a takođe je jedna od samo četiri košarkašice koje su među deset najboljih po broju poena i skokova. Tačnije, deveti je strelac sa 1.499 poena i deseta je po broju uhvaćenih lopti, ukupno 705.

Naša košarkašica će moći da nadogradi brojke 21. marta, kada Vejk Forest igra sa Oklahomom Stejt u prvoj rundi NCAA Martovskog ludila u ženskoj konkurenciji. Rival u narednoj rundi bio bi im bolji iz duela prvog nosioca Stenforda, odnosno Jute Veli.

Rođena je 1999. godine u Larnaki, na Kipru, a predstavlja jednu od najtalentovanijih igračica iz Evrope u svom uzrastu. Na Evropskom prvenstvu za košarkašice do 20 godine u Šopronu, u Mađarskoj, proglašena je za člana idealne petorke, a od strane publike je dobila titulu MVP-ja. Sa timom Srbije u svojoj kolekciji ima dva srebra sa U18 i U20 Evroprskog prvenstva iz 2017. i 2018. godine. Inače, kao veoma mlada je igrala za mladu reprezentaciju Kipra, gde je i počela da se bavi košarkom u AEL-u iz Limasola.

Video: Dangubić zaboravio da igra za Partizan, pa krenuo u svlačionicu Zvezde na poluvremenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💪🏼

    16. mart 2021 | 17:49

    Браво мила!

  • Danijel

    17. mart 2021 | 08:34

    Postoji li ijedna domaća sportistkinja koja nije “lepotica”, “prelepa” i sl.? 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA