≫ 

Nekadašnji saigrač Dirka Novickog u reprezentaciji Nemačke ostaće paralizovan do kraja života

Šon Bredli doživeo je tešku saobraćajnu nesreću u januaru, a doktori nisu uspeli da ga sačuvaju

  • 0
Šon Bredli Foto: Youtube / Printscreen

Nekadašnji reprezentativac Nemačke i košarkaš brojnih NBA timova, Šon Bredli ostaće paralisan posle saobraćajne nesreće koju je doživeo u januaru. Nakon nekoliko nedelja provedenih u bolnici, on nije uspeo u potpunosti da se oporavi i doktori su mu saopštili loše vesti.

On je u blizini kuće vozio bicikl kada ga je sa leđa udario automobil i naneo mu jako teške telesne povrede. Čovek kojeg mnogi ljudi pamte po ulozi u filmu „Space Jam“ povredio je 20. januara kičmenu moždinu, što je umnogome uticalo na njegov oporavak. Košarkaš je u međuvremenu operisan, a potom je dva meseca proveo na bolničkom lečenju.

Bio je jedan od najviših igrača u istoriji lige sa 229 centimetara, a rođen je u Zapadnoj Nemačkoj, gde su mu roditelji bili zaposleni u američkoj vojnoj bazi. Zbog toga je imao pravo da nastupa za Nemačku, sa kojom je igrao polufinale Evropskog prvenstva 2001. godine. Deo te selekcije bio je i Dirk Novicki, najbolji nemački igrač svih vremena.  

On je tokom NBA karijere odigao skoro 900 mečeva, prosečno je beležio 8,1 poen i 6,3 skoka u ligaškom delu po meču. Nakon karijere dugo se bavio humanitarnim radom, učešćem u misijama, a pored uloge u filmu „Space Jam“, zaigrao je u seriji „Voker, teksaški rendžer“.

Za kraj, ističe da njegova nesreća treba da služi za nauk svima da u saobraćaju treba biti oprezan. Spreman je, da i pored svega, učestvuje u akcijama koje će doprineti bezbednosti biciklista i njihovom položaju na putevima širom sveta.

Video: Radonjić: Držali smo konce u našim rukama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA