Bajernova najveća pobeda u režiji eks partizanovaca: Trinkijeri vodio, Lučić rešetao, Gist rešio!

Bavarci drugi put ove sezone srušili moćni Efes

  • 0
džejms gist Foto: twitter/Euroleague

Košarkaši minhenskog Bajerna drugi put ove sezone pobedili su Anadolu Efes čime se malo koji tim može pohvaliti, a trijumf je utoliko slađi po Trinkiejrijev tim jer je došao u bukvalno poslednjim sekundama utakmice.

Baš tada, pred sam kraj meča, bivši košarkaš Partizana i Crvene zvezde Džejms Gist izveo je potez utakmice - blokirao je Šejna Larkina koji se zaleteo ka košu u pokušaju da postigne pobedničke poene.

I nije prošla ta zamisao pleja Efesa, jer je Gist imao savršen tajming i efektnom rampom sprečio Larkina da se proslavi. Tako je Bajern stigao do moža i najveće ovosezonske pobede, jer je srušio tim koji se do minhenskog duela bukvalno poigravao sa rivalima i vezao čak osam pobeda. Svaki taj trijumf Turaka bio je više nego ubedljiv, ali Bajern je potvrdio da ove sezone može parirati i najjačima.

Naravno, Gistova blokada našla se sasvim zasluženo na prvom mestu najboljih poteza kola, ali ne treba zaboraviti da je Bavarce napadački najjače gurao Vladimir Lučić, najefikasniji akter u domaćem timu sa 18 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA