≫ 

Dončić brojao do 37, Marjanoviću samo 5 minuta! Pol protiv Lejkersa ušao u istoriju NBA lige

Dalas pregazio rivala 40 razlike, Sansi bolji od Lejkersa, Bruklin dobio Vašington

  • 0
Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Počelo je kao duel Luke Dončića i Demijana Lilarda, ali se meč između Dalasa i Portlanda na kraju pretvorio u igru "mačke i miša" iz koje su Maveriksi izašli kao apsolutni pobednici - 132:92!

Dončić i Lilard su obeležili prvu deonicu sa 12 i 11 postignutih poena, i ništa nije slutilo da bi Trejlblejzersi mogli da dožive katastrofu. Pogotovo što smo gledali "rezultatsku klackalicu" sve do trenutka kada je Dalas ppveo sa 51:44.

Iskoristili su Maveriksi taj "momentum" i na poluvremenu su imali 65: 54, da bi treću četvrtinu dobili sa 38:15 i tako otišli na 40 razlike. Pitanje je koliko bi bilo do kraja da Dončić tu psolednju deonicu nije odmarao...

A meč je završio sa čak 37 poena, uz neverovatan šuz za tri poena. Postigao je osam trojki od devet pokušaja, a pritom je zabeležio sedam skokova i četiri asistencije.

Pratio ga je Džoš Ričardson sa 21 poenom, Fini-Smit je zabeležio 13, dok je Porcingis imao 12 oena i devet skokova. Haradvej i Pauel su dodali po 11, a Boban Marjanović je za pet minuta provedenih u igri upisao dva poena, dva skoka i jednu asistenciju.

Lilard je sa 19 poena bio najbolji u redovima Portlanda, mada je činjenica da je u nastavku košgeterski totalno stao. Trent je imao 16, Litl 14, a Mekolum 13. Entoni je podbacio i ubacio je samo šest poena.

Los Anđeles Lejekrsi nisu isti tim bez Lebrona Džejmsa i to se jasno videlo i protiv Finiks Sansa koji je slavio u noći između nedelje i ponedeljka rezultatom 111:94.

Džejms se u subotu veče povredio na meču sa Atlantom, koji su Lejkersi takođe izgubili, dok ostatak tima bez odranije "nedostupnog" Entonija Dejvisa nije mogao ništa da uradi Finiksu.

Ajton i Buker su ubacili po 26 poena za Sanse, mada je slavu pokupio Kris Pol koji je postao 6. igrač u NBA koji je premašio 10.000 asistencija. Pol je meč završio sa 11 poena, 10 skokova i 13 asistencija, a ispred njega su na listi jedino Džon Stokton, Džejms Kid, Stiv Neš, Mark Džekson i Medžik Džonson.

Što se tiče Lejkersa, Herel je bio najefikasniji sa 23 poena i 10 skokova. Šruder je imao poen manje (22), Hortoin-Taker je zabeležio 17, dok je Kuzma sa 13 jedini još bio dvocifren.

Vredi pomenuti i to da je Nikola Jokić u nedelju veče zabeležio tripl-dabl u porazu Denvera, dok je Aleksej Pokuševski koketirao sa dabl-dabl učinkom u trijumfu Oklahome.

Rezultati:

Bruklin - Vašington 113:106

Klivlend - Toronto 116:105

Detroit - Čikago 86:100

Njujork - Filadelfija 100:101 p. p (88:88)

Finiks - Los Anđeles Lejkers 111:94

Portland - Dalas 92:132

Video: Marjanović držao Dončića da se ne pobije sa Markusom Morisom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA