≫ 

Udario Nikola na Nikolu, bolji bio Jokić: Somborac sa tripl-dablom predvodio Denver u Orlandu!

Sada Denver može da stvarno odahne, jer je to pokušao da učini na poluvremenu susreta, što mu se obilo o glavu

  • 2
Nikola Jokić i Nikola Vučević Foto: Youtube/Printscreen

Košarkaši Denvera uspeli su da zabeleže šestu pobedu u nizu na gostovanjima tako što su u NBA noći između utorka i srede slavili u Orlandu sa 110:99, a meč je obeležio duel Nikole Jokića i Nikole Vučevićeva. Obojica su odigrala dobro, ali je Somborac bio taj džoker Denvera, u skladu sa nadimkom, te je sa tripl-dablom bio najefikasniji, a ujedno i najbolji igrač meča.

Jokić je odigrao još jednu sjajnu partiju i bez dileme potvrdio da je glavni favorit za MVP titulu. Somborac je sa 28 poena, 15 skokova i 10 asistencija još jednom dokazao da mu teško ima ravnom u najboljoj košarkaškoj ligi sveta.

Srpski centar je imao 9/15 za dva, 2/4 za tri i 4/4 sa slobodnih bacanja, a svemu je dodao i dve ukradene lopte uz jednu blokadu.

Prijateljski se na startu meča pozdravio sa Vučevićem koji je takođe solidno odigrao susret, bio drugi košgeter Orlanda sa 18 poena uz sedam skokova i jednu asistenciju.

Sada Denver može da stvarno odahne, jer je to pokušao da učini na poluvremenu susreta, što mu se obilo o glavu. Nagetsi su imali +21 na poluvremenu i pomislili su da je sve u redu i da nema šanse da se odnos snaga na terenu promeni.

Ipak, prevarili su se. Krenuo je Medžik silovito u drugoj čevrtini, prepolovio zaostatak, a onda je na pogon Evana Furnijea došao na samo -5 početkom poslednje deonice i stvari su postale prilično komplikovane.

A, onda, kao i uvek, Jokić preuzeima sve u svoje ruke, te održava svoj kolektiv na površini i dovoljnoj distanci. Denver je do kraja meča uvek bio na dva i više poseda rezultatski udaljen od domaćina, a na kraju i to bila i dvocifrena razlika za miran san gostiju iz Kolorada. Upravo je Furnije sa 31 poenom bio najefikasniji u Orlandu, ali njegov nalet nije bio do kraja uspešan.

Ovo je 12. tripl-dabl za Jokića u ovoj sezoni i izgleda da nema ni najmanju nameru da se zaustavi na ovom, naprotiv, titula MVP se sve više gura ispred imena.

Video: Protivnici nisu znali gde se nalaze: Jokićev novi tripl-dabl, pretekao je legendu i ušao u istoriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    24. mart 2021 | 08:41

    Bravo i i iz jednog i drugog Nikolu.Da nam je vise ovakvih koji nisu egoisti u timu zato i uspevaju.🇷🇸🙏😁👍❤️

  • Marko cg primorje

    24. mart 2021 | 09:32

    Moj sugradjanin Vucevic ,dva velikana vrhunska i ljudine dobri momci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA