≫ 

Denver dovodi pojačanje u poslednji čas: Nikola Jokić će dobiti veliku pomoć u borbi pod košem!

Veoma je blizu realizacija trejda na relaciji Nagetsi – Kavalirsi

  • 2
Džavejl Mekgi Foto: Tanjug / AP

Večeras u 20.00 časova biće spuštena zavesa na sve trejdove, a Denver Nagetsi žure kako bi prigrabili neko pojačanje u borbi za plasman u plej-of, a kasnije i pohodu na šampionski prsten. I čini se da su veoma blizu da dovedu sasvim solidnog centra, koji bi olakšao posao Nikoli Jokiću pod obručem.

Prema pisanju Adrijana Vojnarovskog iz ESPN-a i Šamsa Čaranije iz Atletika, koji se mogu uzeti kao najpouzdaniji izvori za sve novosti iz NBA lige, Denver je spreman da trejduje Isaiju Hartenštajna, kako bi u svoje redove doveo Džavejla Mekgija iz Klivlend Kavalirsa.

Uz sve to, dalje navodi Vojnarovski, Denver bi morao da se oprosti od dva buduća pika iz druge runde na Draftu, što ih neće preterano zaboleti ukoliko se Mekgi pokaže kao adekvatno pojačanje i pomoć Nikoli Jokiću. Reč je o neobezbeđenom piku tokom 2027. godine, te 46. piku 2023. godine.

On je ove sezone za Kavalirse prosečno beležio tačno osam poena uz 5,2 skoka i jednu asistenciju po utakmici, ali je njegov indeks veoma impresivan i iznosi 18,76 poena po meču, što ga trenutno stavlja na prilično visoko 48. mesto u čitavoj ligi. Stoga, nema sumnje da bi Denver značajno profitirao u ovom momentu, iako na duže staze ne bi mogao da računa na neke nove, mlade nade.

Sa druge strane, Isaija Hartenštajn, koji bi napustio Nagetse, nije dobijao neku preterano veliku šansu kod Majkla Malouna, pa je za svoje vreme provedeno na terenu upisivao tek po 3,5 poena u proseku uz 2,8 uhvaćenih lopti i 0,5 asistencija. Baš kao Mekgi, igra na poziciji centra.

Što se Mekgija tiče, on je jako iskusan, već je napunio 33 godine, a 2008. godine je prvi put draftovan kao 18. pik od strane Vašington Vizardsa, gde je boravio sve do 2012. godine. Potom je tri godine proveo upravo u Denveru, odakle su usledile selidbe u Filadelfiju, Dalas, Golden Stejt, Los Anđeles Lejkerse i Klivland Kavalirse, gde se trenutno nalazi.

Posle dve pobede u Evroligi, Zvezda danas (18.00) gostuje u Moskvi, i čeka je veoma težak zadatak pošto CSKA kod kuće retko kome prašta. Zato je kvota na keca samo 1,05, a na dvojku čak 10! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za CSKA - Zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA