≫ 

Završena je NBA pijaca: Ovo su najzvučniji trejdovi igrača poslednjeg dana prelaznog roka

Dobar posao obavili Bulsi, Seltiksi, Nagetsi, Orlando promenio "lični opis"

  • 0
Nemanja Bjelica, Viktor Oladipo, Nikola Vučević, Radžon Rondo Foto-kolaž: Tanjug/AP

Nije bilo "bombi" poslednjeg dana predviđenog za trejd igrača u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, ali je bilo i te kako zanimljivih poteza koje su vukli klubovi u nameri da naprave još konkurentnije sastave. Neki su se pojačali, drugi su krenuli u "ribilding" u čemu je najdalje i najkonkretnije otišao Orlando Medžik koji je, sasvim sigurno, obeležio ovaj "trejd dedlajn" jer je ostao bez trojice najboljih igrača i lidera poslednjih godina - Nikole Vučevića, Evana Furnijea i Erika Gordona.

Vučević je pojačao Čikago, Furnije je trejdovan u Boston Seltikse, dok je Gordon završio kod Nikole Jokića u Denveru.

Pored Gordona, Nagetsi su dobili i iskusnog centra Džavela Mekgija i biće interesantno kako će se ova dvojica uklopiti u koncepciju Majka Melouna kome je očajnički bila potrebna doselekcija ekipe.

Kao što smo već i pisali, klub je promenio i naš Nemanja Bjelica koji je posle tri godine napustio Sakramento i preselio se u tabor prošlosezonskih finalista NBA, a uz njega, Majami je dobio i proverenog "skorera" Viktora Oladipa, koji je posle samo pola sezone napustio Hjuston.

U suprotnom smeru otišli su Keli Olinjik i Ejveri Bredli.

Nikola Vučević Foto: Tanjug/AP

Boston Seltiksi su ostali bez trojice igrača, Džefa Tiga, koji je sada slobodan igrač, Daniela Tajsa, koji je prešao u Čikago (u zamenu stigao Mo Vagner), dok je Bredli Vonamejker pojačao Šarlot.

Iskusni Džordž Hil je novi košarkaš Filadelfija Seventisiksersa, Toni Bredli, Ostin Rivers i dva pika druge runde završila su u Oklahomi, dok je Terens Ferguson otišao u Njujork Nikse.

Dvostruki NBA šampion Ražon Rondo trejdovan je u Los Anđeles Kliperse, a Atlanta Hoksi dobili su Lua Vilijamsa, dva pika druge runde i novac.

Provereni trojkaš Džej Džej Redik je takođe promenio sredinu. Napustio je tabor Nju Orleansa i stigao u Dalas Maverikse, zajedno sa Italijanom Nikolom Melijem. U Pelikanse su otišli Džejms Džonson, Ves Ivundu i pik druge runde. Maveriksi su takođe uzeli Treja Lajlsa iz San Antonio Sparsa.

Jedan od najboljih igrača Toronta ove sezone Norman Pauel biće jak adut Portlanda u nasavku sezone, a u suprotnom smeru, iz redova Trejlblejzersa u Reptorse, idu Geri Trent džunior, kao i Rodni Hud.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA