≫ 

Bogdan najbolji strelac u porazu Atlante, Jokićev "dabl-dabl", Denver dao 44 poena za četvrtinu

Odlične partije srpskih košarkaša

  • 1

Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić bili su vrlo inspirisani i efikasni u mečevima Denvera i Atlante, ali i rezultatski polovično uspešni pošto su Nagetski slavili, a Hoksi poraženi u mečevima odigranim noćas u najjačoj ligi na svetu.

Denver je savladao Filadelfiju 104:95, dok je Atlanta izgubila u Arizoni od Finiksa 117:110, ali su uprkos tome oba tima ostala solidno pozicionirana u trci za plej-of, sa vrlo izglednim šansama da ispune ciljeve.

Nagetsi su trenutno 5. u Zapadnoj konferenciji sa skorom 29-18, a Hoksi 6. na Istoku sa odnosom pobeda i poraza 23-24 koliko imaju i Majami i Boston.

Jokić i Denver su imali mnogo razloga za zadovoljstvo, jer su prvi put igrali pred domaćim navijačima (ograničen broj u hali), a praktično su sav posao protiv Seventisiksersa rešili u prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 44:22, pa je nastavak doneo prilično jednostavan zadatak po tim Majka Melouna. Gosti do kraja jesu ublažili poraz, ali nijednom nisu bili ni blizu da ugroze pobedu Nagetsa.

Srpski centar je i ovog puta odigrao sjajnu "ol-raund" partiju koju je garnirao sa 21 poenom, 10 skokova i 5 asistencija.

Najefikasniji kod Denvera bili su Džamal Marej sa 30 poena i Majl Porter Džunior sa 27.

nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Šteta je što je Filadelfija i dalje bez povređenog Džoela Embida te je izostao okršaj dvojice najjačih kandidata za MVP titulu i veći izazov za Jokića, no Riversov tim je i bez moćnog Kamerunca izuzetno opasan rival. Naime, bez Embida, Fila je u devet mečeva naređala šest pobeda pa su Nagetsi maksimalno ozbiljno pristupili okršaju, što, na kraju krajeva, i svedoči sjajna prva četvrtina.

Kod gostiju najefikasniji je bio rezervista Meksi sa 13 poena, a podbacili su udarni napadački aduti Heris, koji je dao 12, te Simons, koji je meč završio sa 11 poena.

Poput Jokića, odlično šutersko izdanje imao je i Bogdan Bogdanović, ali njegovih 22 poena, 4 skoka i 6 asistencija, bilo je nedovoljno da Atlanta pobedi drugoplasirani tim Zapada Finiks.

Sansi su potvrdili sjajnu formu koja ih krasi maltene od prošlosezonskog "babla" na Floridi gde su naređali sve pobede u poslednjim mečevima regularnog dela sezone, koje im tada nisu pomogle da se domognu doigravanja.

Ove sezone Sansi igraju zaista sjajno, a to je na "svojoj koži" osetila i Atlanta.

Doduše, lako je ovaj meč mogao da ode i u drugom pravcu kada se pogleda koliko je sam finiš bio neizvestan. Naime, trojkom Bogdanovića na 68 sekundi pre kraja gosti su prišli na samo poen zaostatka, bilo je 108:107, i delovalo je da Hoksi mogu pomrsiti račune Bukeru i družini. Ipak, naredna dva loša napada gostiju, i dva efikasna domaćeg tima, napravila su svu razliku na ovom meču. Ejton je posle Bogdanovih poena poentirao iz odbojke, Trej Jang je promašio, a onda je Džej Krauder dvadesetak sekundi pre kraja trojkom razrešio sve dileme oko pobednika, pošto je u tom trenutku pogodio za 114:108.

Kod Finiksa bolji od ostalih bili su upravo Krauder sa 19 poena, te Buker sa 21 i Šarić sa 20.

Osim Bogdanovića, u redovima poraženog tima, istakli su se Jang sa 19 poena i Kapela sa 16 poena i 16 skokova.

REZULTATI

Vašington - Šarlot 104:114

Denver - Filadelfija 104:95

Los Anđeles Klipers - Orlando 96:103

Finiks - Atlanta 117:110

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Jokić pregazio Bogdanovića u srpskom okršaju: Magične asistencije Somborca koje su srušile Atlantu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vojo

    31. mart 2021 | 15:55

    Bravo Jokara najbolji si .Srbi su na tebe ponosni🇷🇸🙏🇷🇸🙏😼🙏🇷🇸🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA