≫ 

Džons "predao" pobedu Zadranima u ruke, Borac sve bliži da zauzme mesto u plej-autu ABA lige

Čačani će se navijati za protivnike Krke i Cibone u narednim kolima

  • 3

Video: Džons predao pobedu Zadranima u ruke, Borac sve bliži da zauzme mesto u plej-autu ABA lige

Ponovo su koplja ukrstili Borac i Zadar, opet se sve rešavalo u tesnoj završnici i još jednom Čačani nisu imali dovoljno smirenosti u poslednjih nekoliko sekundi da dođu barem do produžetka. U Dalmaciji je pre nekoliko dana šut za dodatnih pet minuta promašio Nikola Kočović, dok je ovoga puta Brajs Džons uspeo da izgubi loptu u odsutnom trenutku i tako pokloni pobedu hrvatskoj ekipi – 61:65.

Ovim porazom, Borac je dodatno zakomplikovao stanje u donjem delu tabele. Jasno je da Čačani sada nikako ne drže sve u svojim rukama, jer iako imaju sedam pobeda kao Cibona i Krka, oni imaju i tri utakmice više, što će reći da će morati da se nadaju potpunom krahu bilo hrvatske, bilo slovenačke ekipe, ukoliko žele da ostanu u prilici da izbegnu to pretposlednje mesto.

Nije ovo bila utakmica koja bi oduševila ljubitelje brze i efikasne košarke. Jednostavno je težina susreta bila takva da nijedna od ekipa nije mogla da igra rasterećeno i pokaže svoj maksimum. Ali, bez obzira na sve imali smo jako interesantan duel, koji je rešen bukvalno u poslednjim sekundama.

Procenti šuta bili su za svaku kritiku, što se naročito moglo reći za čačanski Borac, koji se tokom najvećeg dela meča kretao oko 30% realizacije. Sa druge strane, Zadrani su uspeli da u drugom poluvremenu poboljšaju svoj šut, što im je u krajnjoj liniji donelo pobedu na jutrošnjem meču u Čačku.

Žaliće Borac za još jednom propuštenom prilikom, jer kao što smo naglasili, Čačani su mogli da se izbore za pobedu ili produžetak u završnom minutu. Uspeo je tim Marka Marinovića da priđe na posed zaostatka, ali je onda sam sebi pucao u nogu u poslednjem napadu.

Imali su domaći sve 24 sekunde za realizaciju, ali se Brajs Džons nepotrebno već posle deset sekundi zaleteo na realizaciju, pokušao da vrati povratni pas Miletiću pod košem, što nije prošlo. Džastin Karter je na drugoj strani ubacio dva slobodna bacanja, a Duda Sanadze promašio poslednji šut na utakmici.

Kada pričamo o samoj statistici, u Borcu su se istakli Nemanja Todorović i Dušan Miletić koji su ubacili po 13 poena, dok je tragičar Brajs Džons postigao dva poena manje, a da stvar bude teža, imao je sedam uspešno realizovanih asistencija. Na drugoj strani, Činanu Onaku je meč završio sa 13 poena, dok su dvocifreni bili još Aleksandar Bursać sa 11 poena i devet skokova, te Džastin Karter koji je ubacio ravno 10 poena.

Video: Poništeni koš Bogdanovića u poslednjim sekundama koji je mogao da reši dramu produžetaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA