"Spavamo samo četiri sata zbog testiranja, teško je": Bogdanović prvi progovorio o velikom problemu

Srpski košarkaš istakao je da se trudi da očuva mentalno zdravlje u doba pandemije

  • 0
Bogdan Bogdanović Foto: Tanjug - AP

Trenutna košarkaška sezona je po svemu čudna. Pandemija koronavirusa uticala je na to da se takmičenje prilagodi, utakmice se igraju bez prisustva publike, a testiranja su obavezna gotovo posle svake utakmice.

Niko nije razmišljao kako se igrači osećaju u takvim uslovima ograničenja i pravila. Svakodnevno testiranje na koronavirus zaista predstavlja problem, jer se obavlja rano tokom jutra, pa igrači ne dobijaju dovoljno vremena da se naspavaju, što utiče na koncentraciju.

O toj temi prvi put je javno progovorio Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante, koji je u razgovoru sa novinarima istakao šta je zapravo najveći izazov za njega u poslednjih godinu dana.

- Uslovi u kojima igramo, očuvanje mentalnog zdravlja... Odigraš recimo dve uzastopne utakmice i odmah budeš testiran ujutru. Ne možeš da se naspavaš posle utakmice, spavaš samo četiri sata. Bilo je i dosta povreda ove sezone, ali to je normalno – rekao je Bogdan.

Naravno, naš košarkaš, koji je noćašnji meč završio sa deset poena na svom kontu u pobedi Atlante nad Golden Stejtom, nada se da će se ova situacija što pre okončati.

- Svi smo u ovome zajedno, ali se nadam da će se uskoro završiti – rekao je Bogdanović, koji je dobar deo sezone propustio zbog povrede.

On je potom detaljnije pojasnio kako teče proces testiranja u NBA ligi, o čemu ranije niko nije podrobnije govorio.

- Posle utakmica noć za noć budeš testiran rano ujutru. Letiš i stigneš u hotel do jedan, dok se istuširaš i raspakuješ i dok se spusti adrenalin posle meča - to je već tri ujutru. Testiranje je u 9, što znači da moraš da se probudiš u 8. To je težak deo svega ovoga – rekao je Bogdanović.

Video: Nije pametno ostavljati Bobija samog na poludistanci: Centar Vašingtona je to shvatio na bolan način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA